Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg

Kenia is een bijzondere vakantiebestemming en perfect voor een avontuurlijke reis!

Het land met verschillende soorten landschappen en de natuurlijke leefgebieden voor een groot aantal dieren. Van de bruisende stad Nairobi tot de prachtige meren in het westen. Van de springende Masai tot de schitterende stranden om bij te komen van een indrukwekkende reis. 

Kenia is een divers land met verschillende berggebieden, woestijngebieden, hoogvlakten en natuurlijk de bekende Afrikaanse savannes. In Kenia ligt ook de op een na hoogste berg van Afrika: Mount Kenya (5199 meter hoog). En op de grens tussen Kenia en Tanzania ligt de hoogste berg, de Kilimanjaro. Sabine werd eens wakker aan de voet van de Kilimanjaro, vol in ochtendglorie met de apen in de bomen en een olifant in de verte. Een beter gevoel om wakker te worden kun je niet krijgen! 

En uiteraard mag een safari in Kenia niet ontbreken op de wensenlijst, er zijn meerdere nationale parken welke zo mooi en bijzonder zijn, zoals Masa Mara National Park in het zuidwesten wat grenst aan het Serengeti in Tanzania, Tsavo East en West; het grootste beschermde natuurgebied van Kenia (zo groot als de helft van Nederland om je een idee te geven!). Amboseli National Park staat bekend om de grote aantallen olifanten die hier leven en biedt dit nationaal park het mooiste decor met uitzicht op de Kilimanjaro.

Ook een bezoek aan Lake Navaisha mag niet ontbreken; een bijzondere afwisseling met de bush. Maar ook hier is genoeg wildlife te vinden. Een andere 'must do' bij Lake Naivasha is het schiereiland Crescent Island Game Park. Hier zijn ook de opnamen geweest van de film 'Out of Africa'.