Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg

Reistijd en klimaat

Reizen in Kenia kan het hele jaar en het land kent geen zomer of winter. Wel heeft Kenia vier seizoenen, afgebakend door twee periodes van regenval. In het grootste gedeelte van het land valt tussen maart en begin juni de meeste regen. Houd hier rekening mee. Het tweede, mildere regenseizoen is van oktober tot december. Kenia ligt dichtbij de evenaar, dus over het algemeen zijn de temperaturen vrij constant en warm. 

Reisdocumenten

Een visum voor Kenia kan online aangevraagd worden. De kosten voor het visum bedragen ca. Euro 40. Tevens is het mogelijk een visum te verkrijgen bij aankomst in het land, houd dan rekening met een iets langere wachttijd. Het paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst.

Gezondheid en vaccinaties

Voor een advies over vaccinaties verwijzen we je naar de GGD/tropisch instituut of de huisarts.

Fooien

Het loon van personeel in lodges en restaurants is laag en een fooi zal zeker worden gewaardeerd. De hoogte van de fooi kun je laten afhangen van de service, maar 10% is gebruikelijk. Gidsen of rangers die persoonlijk voor je zorgen tijdens bijvoorbeeld een meerdaagse safari, krijgen over het algemeen een wat hogere fooi.

Munteenheid

De Keniaanse shilling.

Tijdsverschil

In Kenia is het 2 uur later. In de Nederlands/Belgische zomertijd is het 1 uur later.

Netspanning

De netspanning is 230V, net als in Nederland en België.

Talen

De officiële taal in Tanzania is het Engels, net als het Swahili. Daarnaast zijn er vele regionale talen. Uiteraard spreekt de gids/chauffeur goed Engels.