Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg

Nairobi, de hoofdstad van Kenia ligt in het midden van het land en praktisch op de evenaar. Deze stad vormt de perfecte uitvalsbasis om de Keniaanse bush te gaan ontdekken. Ook Nairobi zelf is een leuke stad; er is veel te beleven!

Doordat Nairobi op een hoogte van bijna 2000 meter ligt, blijft de temperatuur in de stad altijd vrij aangenaam. De veelzijdige stad biedt een combinatie van wolkenkrabbers met een moderne touch tot het echte 'Afrika'. Net buiten de stad ligt een nationaal park, dus je kunt met geluk op safari zelfs de stad zien op de achtergrond! 

Leuke tips voor Nairobi:

- een Nairobi city-tour: ontdek 'downtown' Nairobi!
- bezoek aan de 'Maasai Market'; de beste plek om Afrikaanse souvenirs te scoren! Alle drukte en kleuren zorgt dat je gelijk het gevoel te pakken hebt dat je in Afrika op reis bent. 
- Kenia International Conference Centre; en sich niet de mooiste plek, maar vanaf de top heb je mooi uitzicht over de stad en ons advies: blijf voor de zonsondergang!
- Nairobi National Park; op safari met een stad op de achtergrond (vooral leuk als je niet veel tijd hebt om veel safari's te maken)
- Lake Naivasha en Lake Oloiden; geniet van een mooie zonsondergang of voor een paar nachtjes iets uit de stad!
- David Sheldrick Wildlife Trust; leer meer over kleine neushoorns en olifantjes. Dit is een mooi opvangproject.