Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg

Het zuidelijke deel van Kenia grenst aan Tanzania en is misschien wel het meest bekende gedeelte van het land. In deze regio liggen verschillende nationale parken met de unieke kenmerken van Kenia. Denk hierbij aan het bijzondere Amboseli National Park, Tsavi National Park en het Masai Mara National Park. 

Het Amboseli National Park ligt op de grens met Tanzania. Vroeg in de ochtend of bij helder weer kun je vanaf hier de Kilimanjaro zien met de sneeuw bedekte top! Toen Sabine hier reisde zat ze 's ochtends om 5.00u voor haar 'luxury tent' en zag ze de olifanten in de verte met zicht op de berg. Dat was het moment waarop ze verliefd werd op het continent! 

Het uitzicht is spectaculair met vele dieren op de open vlakten! Het Tsavo National Park biedt juist een heel ander landschap; rode aarde en zwarte lavastromen. Dit park wordt overal het algemeen minder bezocht, maar raden we juist aan om wel mee te nemen in de reis omdat het van lelijkheid zo mooi wordt!

De Masai Mara staat bekend om de uitgestrekte grasvlakten waar je met gemak de 'katachtigen' kunt vinden. Hier wil je naar toe vanwege het meest bekende en indrukwekkende natuurspektakel ter wereld: de migratie van de gnoes en zebra's. Deze dieren trekken in grote kuddes vanuit de Serengeti in Tanzania naar de Masai Mara, op zoek naar vers gras.