Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)

13- daagse privé rondreis: Ontdek de parel van Afrika

Tijdens deze complete reis ervaren jullie alle hoogtepunten van Oeganda. Onder begeleiding van een eigen chauffeur en gids ontdekken jullie dit prachtige land en gaan jullie op avontuur door dit ongerepte land met als meest bijzondere moment de ‘meet & greet' met de berggorilla’s. Marcel ging jullie voor en lees hierbij zijn reisverslag!

Dag-tot-dag beschrijving:

Dag 1: Amsterdam/Brussel – Entebbe

In 9 uur vlogen we tijdens een dagvlucht van Amsterdam naar Entebbe, ook vanuit Brussel is deze vlucht mogelijk. We kwamen 's avonds aan en werden opgewacht door een chauffeur en naar onze eerste accommodatie gebracht. 

Dag 2: Reis naar Murchison Falls National Park

Vanochtend worden we door onze gids opgehaald voor de tocht naar Murchison Falls. We zien vandaag het prachtige binnenland: heuvels, kleine dorpjes en mensen op fietsen die een wedstrijd “ hoeveel bananen kun je meenemen op een fiets” doen. Murchison Falls National park is het grootste park van het land en is bijzonder divers. De nijl die vanuit het Victoriameer door het park stroomt maakt het heel speciaal.

Dag 3 en 4: Leeuwen, nijlpaarden en olifanten!

We staan vandaag vroeg op om de eerste safari te maken, wat een genot! De grote verscheidenheid aan wildlife valt ons op. Na de lunch stappen we op de boot en maken we een spectaculaire boottocht naar de Murchison falls. Bij de watervallen kunt u uitstappen en naar de top van de Murchison falls lopen. Wij kozen ervoor om later in de middag nog even lekker te relaxen bij de lodge, met uitzicht op de olifanten aan de overkant van de rivier!

Dag 5: Kibale Forest

Vandaag hebben we een schitterende weg naar het eerste regenwoud van deze reis, Kibale Forest National Park. De route is sprookjesachtig: de groene theeplantages met op de achtergrond het Rwenzori gebergte. In de loop van de middag komen we aan in Kibale Forest. Een hele andere wereld, een wereld van de apen!
In Kibale Forest leven meerdere soorten apen, maar wij zijn hier voor de meest bijzondere: de chimpansee. De volgende ochtend start vanaf de lodge de chimpansee tracking.

Dag 6: Oog in oog met de chimpansees!

Natuurlijk staan we weer vroeg op, want we gaan het oerwoud in voordat de zon op is. Het is een geweldige ervaring om het ochtendritueel van een groep chimpansees mee te maken: de jonkies zijn lekker aan het dollen op een angstwekkende hoogte in de toppen van de bomen en er wordt natuurlijk ook lekker “ontbeten”. Daarna komt de hele groep uit de bomen en passeren ze ons op enkele meters afstand: wat een ongelofelijke ervaring was dat. Met nog 2 andere gasten en onze gids volgen we de groep de rest van de ochtend. Uiteraard laat de gids ons ook andere geheimen van de jungle zien.

Dag 7 en 8: Queen Elizabeth National Park

Het landschap van dit park is weer heel anders: lange savanne vlaktes strekken zich uit tot het grote Rwenzori gebergte, ook wel de “Mountains of the moon” genoemd.
De route naar de lodge vandaag is al één grote safari. We hebben geluk, we zien zelfs de boom klimmende leeuwen.
Onze lodge is prachtig gelegen op een heuvel met uitzicht op Lake Edward en Lake George, heerlijk om vanmiddag bij het zwembad ervan te genieten!

Dag 9: Op weg naar Bwindi Impenetrable National Park

Er staat ons vandaag een mooie reis naar het zuiden te wachten, op de grens met Rwanda en Congo. Dit is het mooiste landschap dat ik de afgelopen 30 jaar tijdens mijn reizen heb gezien: het Mutanda meer aan de voet van de Virunga vulkaanketen. Het is zonder te overdrijven een sprookjesachtig meer. Vanuit onze lodge hebben we een geweldig uitzicht, hier gaan we vanmiddag niet meer weg!

Dag 10: De meest bijzondere dag van al mijn reizen!

We hebben vanochtend goed ontbeten, want dit kan een pittge dag worden. Vandaag gaan we op zoek naar de gorilla’s en afhankelijk van waar de groep is kan de tocht wel 7 uur duren. We lopen door het dichtbegroeide woud, soms op dikke lagen bladeren en takken, op zoek naar sporen van de gorilla’s. Uiteraard onder deskundige begeleiding van rangers van de Ugandan Wildlife Authority.
En dan is er plotseling dat moment: ik sta oog in oog met een berggorilla, heel krachtig en bijna menselijk. De groep, die wij als toeristen mogen bezoeken, is jarenlang geobserveerd door wetenschappers voordat er kleine groepjes buitenstaanders worden toegelaten. Je wordt geacht een afstand te houden van ongeveer 10 meter, maar dat is heel dichtbij! Een ervaring die je niet mag missen.

Dag 11: Op weg naar Lake Mburo National Park

Via de weg die Rwanda met Kampala en Kenia verbindt rijden we vandaag naar het kleinste National Park van Oeganda, Lake Mburo. Hier hadden we de mogelijkheid om een nachtsafari te maken en dat hebben we uiteraard gedaan.

Dag 12: Lake Mburo en terug naar Entebbe

Het leuke van Lake Mburo is dat er verschillende activiteiten te ondernemen zijn, zoals een bush walk of een paardrij safari. Wij hebben met onze gids een prachtige wandeling gemaakt. Aan het einde van de ochtend rijden we weer richting Entebbe en lunchen op de evenaar. We sluiten deze bijzondere reis af met een diner aan Lake Victoria en gaan dan naar de luchthaven.

Dag 13: Aankomst Brussel of Amsterdam

Vandaag zijn wij weer geland in Amsterdam. Wat een geweldig land: Oeganda mag zich met recht de “Parel van Afrika” noemen.

 

Met deze reis willen we jullie inspireren. Uiteraard bieden wij maatwerk aan waardoor de reis altijd exact aansluit op jullie reiswensen, het gewenste reisbudget waardoor jullie de ultieme reisbelevenis zullen ervaren door BijzonderAfrika.