Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg

Reistijd en klimaat

Door de hoge ligging van heeft Oeganda een prettig klimaat, het wordt nooit te warm en reizen kan het hele jaar door. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 25 en 29 graden en ’s nachts koelt het lekker af. Het regenseizoen loopt van half maart tot halverwege mei, hoewel dit patroon de laatste jaren lijkt te veranderen. Ook in november valt meer regen, maar de regen komt vaak in korte buien in de loop van de avond en nacht.

Reisdocumenten

Een visum voor Oeganda kunt u online aanvragen. Na goedkeuring ontvangt u een ‘letter of approval’. De kosten voor het visum bedragen USD 50.

Gezondheid en vaccinaties

Voor een advies over vaccinaties verwijzen we u naar de GGD/tropisch instituut of uw huisarts.

Fooien

Het loon van personeel in lodges en restaurants is laag en een fooi zal zeker worden gewaardeerd. De hoeveelheid kunt u laten afhangen van de service, maar 10% is gebruikelijk. Gidsen of rangers die persoonlijk voor u zorgen, en u op excursies begeleiden, krijgen over het algemeen een wat hogere fooi.

Munteenheid

De Oegandese shilling.

Tijdsverschil

In Oeganda is het 2 uur later. In onze zomertijd is het 1 uur later.

Netspanning

De netspanning is 240V, dus ongeveer gelijk aan Nederland en België.

Talen

De officiële taal in Oeganda is het Engels, maar niet iedereen spreekt deze taal. Er wordt veel Swahili gesproken naast de vele regionale talen. Uiteraard spreekt uw gids/chauffeur goed Engels.