Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg

15 daagse - De ultieme safari met bounty strand Zanzibar!

Tijdens deze reis ontdek je natuurlijk de Serengeti tijdens de bijzondere safari's! De Serengeti is het decor van het 'echte' Afrikaanse wildlife! Ook breng je een bezoek aan de Ngorongoro krater en een tweetal parken ten zuiden van Arusha. Na de bijzondere safari ervaring wordt de reis afgesloten met een aantal heerlijke dagen aan het tropische strand op Zanzibar. Marcel schreef zijn reiservaring en neemt jullie alvast graag mee op reis!

Marcel maakte deze reis zelf. Lees hier zijn belevenissen tijdens de 15-daagse reis!

DAG-TOT-DAG Beschrijving

Dag 1: Amsterdam – Kilimanjaro

Vanaf Amsterdam vlieg je in ongeveer 9 uur naar Kilimanjaro. Naar Dar es Salaam is het ongeveer 10,5 uur vliegen.

Dag 2 en 3: Tarangire National Park

Tijdens ons heerlijk ontbijt vanochtend moest ik nog denken aan de eerste keer dat ik aankwam in Afrika, ook dat was in Tanzania. De geur van Afrika, het landschap, de mensen… het is zo bijzonder om weer terug te zijn in dit prachtige land.

Vanochtend gaan we met Erevu, onze gids en chauffeur de komende dagen, op pad. We rijden door een zo typisch Afrikaans savanne landschap. Vanmiddag maken we onze eerste gamedrive, ik kijk er nu al naar uit.

Dag 3: Lake Manyara

We gaan vandaag op weg naar het bosrijke Lake Manyara. Erevu stopt onderweg nog in een dorpje, zodat we op een ongedwongen manier inzicht krijgen in het leven van de lokale bevolking.

Nog voordat we het park bereiken moeten we ons al een weg banen door een enorme troep bavianen met kleintjes, wat is dit schattig om te zien!

Dag 4: Serengeti National Park

De tocht naar het park is vandaag al één grote safari, ook buiten de officiële grenzen van het park kom je wild tegen. Nog voordat we het park binnengaan zien we een cheetah vanaf een rotsblok de omgeving in zich opnemen, wat een fraai gezicht.

Heb je op andere plekken in Afrika moeite om leeuwen te zien, hier duidelijk niet! Nog voordat we de lodge bereiken stuitten we op een grote groep. Helaas zijn ze wel in diepe slaapJ

Dag 5 en 6: Ik zie dieren zo ver ik kan kijken!

De migratie, van zuid naar noord, is in de periode dat we reizen al begonnen. Het is fantastisch om te zien dat uit iedere hoek waar je kijkt een kudde zebra’s of gnoes komt. Tijdens een korte stop horen we een enorm kabaal, dat hadden we al eerder gehoord, maar het is nu sterker geworden. Onze gids weet natuurlijk wat het is, maar zegt nog niets. Even later staan we op een heuvel en kijken door het open dak van onze safari auto over een enorme vlakte: het hele landschap staat vol met “stipjes”, zover als ik kan kijken zie ik met name gnoes en zebra’s. Hoe bijzonder is dit!

Dag 7 en 8: Ngorongoro krater

De lodge met het mooiste uitzicht? Dan komt de lodge waar we vandaag zijn aangekomen zeker in de top-10. We kijken vanaf de lodge, die is gelegen aan de rand van de krater, zo de diepte in. Dit is een speciale plek!

Vanmiddag hebben we ontdekt dat niet alleen de bodem van de krater interessant is. We hebben een mooie wandeling gemaakt op de kraterrand, heerlijk om even in beweging te zijn.

De volgende dag maken we een lange safari in de krater. Het begint al heel spectaculair met de afdaling. We zien vandaag heel veel buffels, leeuwen, olifanten en een neushoorn.

Na weer een heerlijke maaltijd gaan we met veel voldoening slapen, dit was met recht de ultieme safari week.

Dag 9 t/m 13: Op naar Zanzibar

De komende dagen even “niets”, hoewel er op Zanzibar veel te doen is. Vanaf Arusha vliegen we naar Zanzibar en worden op de luchthaven opgehaald door een chauffeur van de accommodatie in Stone Town. Na de rust van de safari, de drukte van dit levendige stadje.

In de middag slenteren we door de Arabische oude stad, in de avond genieten we van heerlijke gegrilde vis.

De volgende dag bezoeken we de oude stad met een gids en komen meer te weten over het duistere slavernijverleden van Zanzibar.

Na twee dagen “stad” sluiten we heel relaxed af in een heerlijk boutique resort aan het strand en genieten na van deze bijzondere reis.

Dag 14: Vertrek van Zanzibar en aankomst in Amsterdam

In de loop van de dag worden weer naar de haven van Stone Town gebracht. We nemen daar de snelle boot die ons in minder dan een uur in Dar es Salaam brengt. Vannacht vliegen we weer terug naar Amsterdam.

Wat een mooie combinatie biedt Tanzania: wildlife, activiteiten, cultuur en strand!

 

Met deze reis willen we jullie inspireren. Uiteraard bieden wij maatwerk aan waardoor de reis altijd exact aansluit op jullie reiswensen, het gewenste reisbudget waardoor jullie de ultieme reisbelevenis zullen ervaren door BijzonderAfrika.