Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg

Reistijd en klimaat

Reizen in Tanzania kan het hele jaar. Van half maart tot en met mei regent het wat vaker in het noorden. De kans is dat het op Zanzibar en Pemba dan minder mooi weer is. Van half oktober tot en met november zijn er korte, hevige buien die meestal ’s nachts vallen. Deze periode is ideaal voor fotografen. In het zuiden is het regenseizoen wat korter, met name in april en mei zijn er langere regenbuien. In november en december zijn er korte buien. Afhankelijk van jullie interesses geven we advies op maat over de reistijd.

Aan de kust valt van maart tot mei de meest regen. Van juni tot en met oktober heb je juist de meeste kans op zon.

Reisdocumenten

Een visum voor Tanzania kan online aangevraagd worden. De kosten voor het visum bedragen EURO 50. Tevens is het mogelijk een visum te verkrijgen bij aankomst in het land, houd dan rekening met een iets langere wachttijd. Het paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst.

Gezondheid en vaccinaties

Voor een advies over vaccinaties verwijzen we je naar de GGD/tropisch instituut of de huisarts.

Fooien

Het loon van personeel in lodges en restaurants is laag en een fooi zal zeker worden gewaardeerd. De hoogte van de fooi kun je laten afhangen van de service, maar 10% is gebruikelijk. Gidsen of rangers die persoonlijk voor je zorgen tijdens bijvoorbeeld een meerdaagse safari, krijgen over het algemeen een wat hogere fooi.

Munteenheid

De Tanzaniaanse shilling.

Tijdsverschil

In Tanzania is het 2 uur later. In de Nederlands/Belgische zomertijd is het 1 uur later.

Netspanning

De netspanning is 230V, net als in Nederland en België.

Talen

De officiële taal in Tanzania is het Engels, net als het Swahili. Daarnaast zijn er vele regionale talen. Uiteraard spreekt de gids/chauffeur goed Engels.