Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg

Zambia is met z'n indrukwekkende Victoria Falls en de Zambezi River de perfecte bestemming voor de avontuurlijke Afrika-liefhebber. 

De bekende Vic Falls liggen op de grens met Zimbabwe en de watervallen vormen een gordijn van 1700 meter waar het water van de Zambezi River minstens 100 meter naar beneden klettert. De twee grootste rivieren van Afrika ontspringen in Zambia samen: de Congo River en de Zambezi River. 

Tussen de wonderschone natuur van de Kafue Wetlands ligt het Blue Lagoon gebied. Een absolute must-see voor de vogelliefhebber, want hier komen maar liefst ruim 400 verschillende vogelsoorten. Door de bekende nationale parken in Zambia stromen de grote rivieren wat zorgt voor uniek wildlife met grote groepen van allerlei diersoorten. 

Zambia wordt volledig omringd door Congo, Tanzania, Malawi, Mozambique, Zimbabwe, Namibië en Angola, de hoofdstad is Lusaka. Een veel leuker stadje is Livingstone, wat vernoemd is naar de bekende ontdekkingsreiziger. Een ander leuk feitje is dat Zambia ruim twintig keer zo groot is als Nederland met slechts ca. 13 miljoen inwoners. 

Waarom naar Zambia op reis? 

Dit prachtige Afrikaanse land staat bekend om de wandelsafari's, de grootste waterval ter wereld (Vic Falls, samen met Zimbabwe) en wonderschone natuur met vele meren en moerassen. Bovendien is de bevolking hier uiterst vriendelijk en ook dat maakt Afrika zo'n bijzonder continent. 

Zambia biedt veel voor de avonturier: prachtige landschappen met rivieren, meren, bossen en de bush! In het westen van Zambia ligt Liuwa National Park; vanaf medio oktober is hier de grote zebra-trek te zien, als ook de gnoes! Ten oosten van Liuwa ligt het bekendste en tevens grootste nationale park van Zambia: Kafue National Park. 

Zambia kent eigenlijk twee type reizen: het betreft of een echte luxe reis met transfer en gids of de echte avonturier met een 4x4 en volledige uitrusting.

Een self-drive van accommodatie tot accommodatie wordt niet aangeraden. Enkel als je een echte avonturier bent met een volledig uitgeruste 4x4 is het ook mogelijk om van 'camp' naar 'camp' te reizen. 

We raden dan ook zeker aan om Zambia te ontdekken in combinatie met bijvoorbeeld Zimbabwe! Een meer completere reis en het 'echte' Afrika-gevoel kun je dan niet wensen.