Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg

Lower Zambezi National Park ligt aan de Zambezi River die de grenst vormt tussen Zambia en Zimbabwe. Langs de oevers zijn er lange grasvlakten en kun je vanaf de boot grote kuddes olifanten spotten. Aan het einde van dag nemen ze ook vaak nog een plons in de rivier wat voor een bijzondere ontmoeting zorgt, houd de fotocamera in aanslag!

Dit relatief 'nieuwe' park, wat pas sinds 1983 officieel is benoemd tot beschermd gebied, heeft een mooie diversiteit in landschap. In het noorden vind je een rotsformatie 'Zambezi Escarpment'. Deze rotsformatie steekt hoog boven de laaggelegen vallei. Het maakt deel uit van de zuidelijke grens van de Great Africa Rift Valley.

Vergeet in dit gebied niet, als je durft, een kanotocht te maken. Je zult dan, gegarandeerd, de nijlpaarden en krokodillen van dichtbij ontmoeten. Uiteraard is het ook mogelijk om per boottocht te doen. Voor de visliefhebbers is het de uitgelezen kans om een dag te vissen op de bekende tijgervis. Niet op veel plekken in de wereld kan dit, maar hier wel!