Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg

De Afrika-kenner heeft waarschijnlijk al wel van Kafue National Park gehoord. Dit nationale park in Zambia is het grootste wildlife reserve van het land en hier leven de meeste dieren van heel Zambia. Een bezoek aan dit mooie nationale park mag dan niet ontbreken in combinatie met een bezoek aan de hoofdstad Lusaka. Als je het 'echte' Afrika wilt ervaren, moet je hier dus zeker een bezoek brengen. Ondanks de uitbundige en chaotische uitstraling biedt de stad ook de Afrikaanse charme. 

Kafue National Park

In Kafue National Park komen diverse ecosystemen voor waaronder rivierbossen, open grasvlakten, mopani-bossen en savannes. Dit zorgt voor een afwisselende mogelijkheid tot game drives. In het noordwesten zijn de moerassige Busanga Plains te vinden, in het zuiden is het juist een dicht beboste wildernis en de lange, uitgestrekte vlakten zijn tussendoor met vele sabel - en roan antilopen (dieren die je bijvoorbeeld minder vaak ziet in Zuid-Afrika). Ook hier is uiteraard de Big Five te vinden, maar ook de cheeta. 

Lusaka 

Kenmerkend aan de hoofdstad Lusaka is de fijne energie die hier heerst. Je merkt aan alles dat de stad op zoek is naar een plek in de 'nieuwere' wereld. Er is een afwisseling in architectuur van het koloniale verleden met moderne gebouwen en winkelcentra. Ideaal ook om proviand in te slaan voor de reis! 

De stad heeft nog een typisch Afrikaans gevoel: vele kleurrijke markten met een enorm groot aanbod in Afrikaanse producten.