Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg

Het meest bekende gedeelte van dit national park is South Luangwa. Hier is een enorme hoeveelheid van honderden buffalo's, olifanten, leeuwen. Dat wil echter niet zeggen dat North Luangwa minder de moeite waard is. Integendeel zelfs. 

North Luangwa National Park

In het noorden van het nationaal park kun je terecht voor een unieke ervaring n de meest authentieke wildernisgebieden van het hele continent. Hier is het mogelijk om safari's te voet te maken. De wandelsafari's bieden de kans om zo dichtbij de natuur en wildlife te zijn wat zorgt voor een bijzondere reisbelevenis. Anderzijds is het simpel, niet alle safarivoertuigen worden toegelaten, het is nog heel ruig en ongerept. Het noorden kun je dan ook enkel met een local ontdekken en niet als individu. 

Dit gedeelte is met name bosachtig gebied. De oribi, de hartebeest en de eland komen hier ook in veelvoud voor. Aanzienlijk in grotere hoeveelheid dan andere delen van Zuidelijk Afrika. Dit is het ultieme wildlife waar de dieren nog in alle rust en geheel eigen 'habitat' leven. 

South Luangwa National Park

De grote aantrekkingskracht voor het zuiden is het vele water. De Luangwa River stroomt door de gehele bush en na het regenseizoen zijn er vaak weer nieuwe 'rivierlussen' ontstaan. Ook in de lange en droge wintermaanden is hier veel wild te zien, omdat de lagunes die ontstaan veel water 'vasthouden'. Dit is Afrika ten top: vele verschillende dieren komen samen, waardoor de game viewing uniek is.