Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg

13-daagse Ontdek bijzonder Zimbabwe!

Heb je maar twee weken vakantie maar altijd al Zimbabwe willen ontdekken in luxe? Kies dan voor deze reis om zo toch alle hoogtepunten van Zimbabwe te ontdekken, inclusief de Victoria Falls, wildlife in Hwange National Park en Mana Pools National Park en de wonderschone natuur rondom Lake Kariba!

Dag-tot-dag beschrijving:

Dag 01: Amsterdam - Johannesburg

Vandaag vliegen we vanaf Amsterdam naar Johannesburg. Bij aankomst op de luchthaven staat een chauffeur ons met een naambordje op te wachten. De eerste nacht slapen we in Johannesburg om even bij te komen van de lange vliegreis.

Dag 02: Johannesburg - Victoria Falls, Zimbabwe

Na een goede nachtrust na de lange vlucht, worden jullie na het ontbijt naar de luchthaven van Johannesburg gebracht. Jullie vliegen naar Victoria Falls in Zimbabwe.

Daar worden jullie opgewacht door een chauffeur op de luchthaven van Victoria Falls en naar de accommodatie gebracht. Even opfrissen bij de accommodatie en klaar voor de eerste excursie! Jullie gaan een mooie sunset river cruise maken over de Zambezi rivier. De zonsondergangen zijn hier fenomenaal! Met een lekker hapje en drankje genieten jullie van deze mooie boottocht en wie weet spotten jullie hier ook wildlife in de rivier of langs de oevers.

Dag 2: Victoria Falls

Vandaag hebben jullie de hele dag om de Victoria Falls te ontdekken op verschillende manieren. Wat we zelf gedaan hebben tijdens ons verblijf? 

Na een heerlijk ontbijt werden we opgehaald door een chauffeur. We waren klaar voor de eerste adrenaline-stoot! We hebben eerst een helikoptervlucht gemaakt over de Victoria Falls. Pas dan krijg je een idee hoe groot en majesteus deze watervallen zijn. Een gordijn van mist hangt er rondom. Een schitterende ervaring! 

Daarna hebben we de Victoria Falls al wandelend ontdekt. Een mooie wandelroute met vele stops en mooie uitzichtpunten om dit bijzondere tafereel vast te leggen. Denk daarbij ook aan het geluid. Het is een onbeschrijflijk geluid wat ook een enorme indruk maakt. En een tip van Sabine, neem een droog t-shirt mee in een (watervaste) backpack, want tijdens de wandeling kun je soms behoorlijk nat worden door al het water!

                                   

Dag 3 tot dag 6: Hwange National Park

Na het watergeweld van de Victoria Falls is het tijd om per vliegtuigje in ca. 40 minuten naar Hwange National Park te vliegen. Zien jullie vanuit het vliegtuig al wildlife? Wat een entree tot een van de mooiste nationale parken van Zimbabwe. 

De komende dagen verblijven jullie in een schitterende lodge in het midden van de Zimbabwaanse bush. Elke ochtend en elke namiddag maken jullie mooie game drives. We kiezen hier bewust voor een bepaalde lodge wat bekend staat om de perfecte game viewing. Ook is het mogelijk om op een ochtend een spannende bushwalk te maken i.p.v. een game drive. Dit mogen jullie ter plaatse beslissen. 

Tussen de game drives door is het heerlijk vertoeven bij het zwembad of om even een middagslaap te doen. 

Dag 6 tot dag 9: Mana Pools National Park

Na het schitterende wildlife is het tijd om met een ander vliegtuigje naar de volgende highlight van de reis te vliegen: Mana Pools National Park. Ook wel bekend van de schitterende wildlife documentaires van David Attenborough. 

In Mana Pools is de safari-belevenis weer anders; het leent zich perfect voor het maken van bushwalks en de lodges waar we mee werken liggen langs de Zambezi rivier, dus vanaf een ligstoel in het camp kun je staren in de verte en genieten van de prachtige dieren die vaak langskomen bij deze bron van water. 

                                  

Dag 9 tot dag 11: Lake Kariba

De reis eindigt aan het prachtige Lake Kariba. Dit meer is het grootst aangelegde meer en de belevenis is hier weer totaal anders dan in de andere nationale parken van deze reis. Ook hier bestaat weer de mogelijkheid om game drives of een bijzondere boottocht te maken. Een boek lezen in de schaduw met dit uitzicht is ook zeker geen straf. Na Lake Kariba volgt er een transfer naar de Victoria Falls waarvandaan jullie weer naar Johannesburg zullen vliegen. Afhankelijk van de vluchttijden zal dit op dag 11 zijn met een overnachting in Johannesburg of op dag 12 op de dag, waarvandaan jullie in de avond vertrekken naar Amsterdam. 

                           

Dag 12: Terugvlucht Johannesburg - Amsterdam
Vandaag vliegen jullie vanaf Johannesburg terug naar Amsterdam. Afhankelijk welke luchtvaartmaatschappij landen jullie de volgende ochtend in Amsterdam. Vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen vertrekken in de avond. Hopelijk kijken jullie terug op een bijzondere kennismaking met Zimbabwe! 

* Deze reis is wellicht ook aan te raden met een week verlenging aan het strand van Mozambique of om door te vliegen naar Kaapstad waar ook mooie stranden zijn zodat u nog een beetje tot rust kunt komen en om na te genieten van bijzonder Zimbabwe. 

Met dit reisvoorbeeld willen wij inspireren. Uiteraard bieden wij maatwerk aan waardoor de reis altijd exact aansluit op de reiswensen, het reisbudget waardoor je de ultieme reisbelevenis zult ervaren door BijzonderAfrika. 

Met dit reisvoorstel zijn we tevens uitgegaan van een rondreis met accommodaties. Ook is het uiteraard mogelijk een 4x4 met tent op het dak te huren en zo te kamperen in Zimbabwe. We helpen hier ook graag bij!