Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg

6 daagse - Ontdek een glimp van Zimbabwe

Maak kennis met deze verlenging van vijf nachten in Zimbabwe! Ontdek de twee 'highlights' van dit land: de Victoria Falls en Hwange National Park. De perfecte combinatie van wildlife en natuurschoon!

DAG-TOT-DAG Beschrijving

Dag 1: Victoria Falls

Vandaag worden jullie opgewacht door een chauffeur op de luchthaven van Victoria Falls en naar de accommodatie gebracht. Even opfrissen bij de accommodatie en klaar voor de eerste excursie! Jullie gaan een mooie sunset river cruise maken over de Zambezi rivier. De zonsondergangen zijn hier fenomenaal! Met een lekker hapje en drankje genieten jullie van deze mooie boottocht en wie weet spotten jullie hier ook wildlife in de rivier of langs de oevers.

Dag 2: Victoria Falls

Vandaag hebben jullie de hele dag om de Victoria Falls te ontdekken op verschillende manieren. Wat we zelf gedaan hebben tijdens ons verblijf? 

Na een heerlijk ontbijt werden we opgehaald door een chauffeur. We waren klaar voor de eerste adrenaline-stoot! We hebben eerst een helikoptervlucht gemaakt over de Victoria Falls. Pas dan krijg je een idee hoe groot en majesteus deze watervallen zijn. Een gordijn van mist hangt er rondom. Een schitterende ervaring! 

Daarna hebben we de Victoria Falls al wandelend ontdekt. Een mooie wandelroute met vele stops en mooie uitzichtpunten om dit bijzondere tafereel vast te leggen. Denk daarbij ook aan het geluid. Het is een onbeschrijflijk geluid wat ook een enorme indruk maakt. En een tip van Sabine, neem een droog t-shirt mee in een (watervaste) backpack, want tijdens de wandeling kun je soms behoorlijk nat worden door al het water!

Dag 3 tot dag 6: Hwange National Park

Na het watergeweld van de Victoria Falls is het tijd om per vliegtuigje in ca. 40 minuten naar Hwange National Park te vliegen. Zien jullie vanuit het vliegtuig al wildlife? Wat een entree tot een van de mooiste nationale parken van Zimbabwe. 

De komende dagen verblijven jullie in een schitterende lodge in het midden van de Zimbabwaanse bush. Elke ochtend en elke namiddag maken jullie mooie game drives. We kiezen hier bewust voor een bepaalde lodge wat bekend staat om de perfecte game viewing. Ook is het mogelijk om op een ochtend een spannende bushwalk te maken i.p.v. een game drive. Dit mogen jullie ter plaatse beslissen. 

Tussen de game drives door is het heerlijk vertoeven bij het zwembad of om even een middagslaap te doen. 

Dag 6: Einde reis

Afhankelijk van de overige reis is het programma na een heerlijk ontbijt en laatste game drive of bushwalk ten einde.