Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg

Actuele reisinformatie – laatste update: 22 oktober 2021

De situatie in Afrika

Op dit moment wordt door de Nederlandse en Belgische overheid geadviseerd om niet naar Afrika te reizen, tenzij de reis essentieel is. Het betreft een advies vanuit de overheden, zij hebben de landen kleurcode oranje gegeven. Feitelijk kan er in Afrika zelf veilig gereisd worden. De verwachting is dat de overheden op korte termijn teruggaan naar code geel, wat volledig terecht is, omdat in Afrika veilig gereisd kan worden met minimale beperkingen. 

Alle landen in ons aanbod zijn in lockdown level 1. Dit betekent dat het aantal besmettingen zeer laag zijn en het 'normale' leven weer draaiende is (level 5 is strict, level 1 is vrijheden met enkele beperkingen zoals nachtclubs welke gesloten blijven, level 0 is dat alles weer open is, inclusief alle grenzen). 

Ons eigen kantoor in Zuid-Afrika en onze lokale partners houden ons goed op te hoogte van de situatie in Zuidelijk en Oost-Afrika. De maatregelen die in Afrika de afgelopen maanden zijn genomen waren zeer strikt en hebben ervoor gezorgd dat alle grenzen voor reizigers weer open zijn. U kunt ervan op aan dat onze leveranciers en lodges de juiste hygiëne protocollen hanteren.

Verzekering

We vinden het belangrijk dat onze klanten goed verzekerd op reis gaan. Laat u daarom goed voorlichten door uw huidige verzekeraar of assurantietussenpersoon, maar ook uw ziektekostenverzekeraar. Let daarbij vooral ook op de annuleringsmogelijkheden voor vertrek in geval van ziekte (Covid-19). Ook van belang is wat er wordt gedekt indien uw bestemming een oranje advies krijgt, terwijl u al op reis bent.

Reizen in tijden van Corona als code oranje van kracht is (wij adviseren dit niet). 

Wijziging en annulering

Deze situatie verandert geregeld. Indien wij onze reisdiensten niet of niet veilig kunnen uitvoeren, zullen wij de reisdiensten wijzigen, annuleren, of u aanbieden deze om te boeken. Indien u zelf annuleert zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. U kunt de geboekte reis alleen kosteloos annuleren indien de omstandigheden op de bestemming zodanig verslechteren, dat dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de overeengekomen reisdiensten.

Aanvullende eisen bij het (in)reizen en op de bestemming

U moet op de heenreis bij aankomst een negatieve PCR-test kunnen laten zien. Op de terugreis vanuit Afrika naar Nederland volstaat een bewijs van vaccinatie.

Indien u niet gevaccineerd bent, zult u een negatieve PCR test moeten afnemen. Wij adviseren u uiteraard waar dit gedaan kan worden ter voorbereiding op uw terugvlucht.  

U krijgt corona op reis of u vertoont symptomen?

Het risico ten aanzien van het oplopen van corona, het vertonen van symptomen en de maatregelen en kosten die daarmee gepaard gaan komen voor eigen risico van de reiziger. Mogelijk wordt dit niet gedekt door een (reis)verzekering. Waar nodig zullen wij u in dat geval hulp en bijstand verlenen.

Quarantaine bij terugkomst in Nederland

Er is geen quarantaine nodig bij terugkomst in Nederland. De quarantaineplicht is komen te vervallen.