Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg

Actuele reisinformatie – laatste update: 1 juni 2021

De situatie in Afrika

Op dit moment wordt door de Nederlandse en Belgische overheid geadviseerd om niet naar Afrika te reizen, tenzij de reis essentieel is. Het betreft een advies vanuit de overheden, zij hebben de landen kleurcode oranje gegeven. Feitelijk kan er in Afrika zelf veilig gereisd worden,

Sinds 31 mei 2021 is Zuid-Afrika in level 2 en de andere landen in ons aanbod in lockdown level 1. Dit betekent dat de besmettingen drastisch zijn gedaald en het 'normale' leven weer draaiende is (level 5 is strict, level 1 is vrijheden met enkele beperkingen zoals nachtclubs welke gesloten blijven, level 0 is dat alles weer open is, inclusief alle grenzen). 

Ons eigen kantoor in Zuid-Afrika en onze lokale partners houden ons goed op te hoogte van de situatie in Zuidelijk en Oost-Afrika. De maatregelen die in Afrika de afgelopen maanden zijn genomen waren zeer strikt en hebben ervoor gezorgd dat alle grenzen voor reizigers weer open zijn. Uiteraard laten wij uw reis pas doorgaan als het verantwoord is en daarbij volgen wij de adviezen van de overheid. U kunt ervan op aan dat, zodra reizen weer mogelijk is, wij ervoor zorgen dat onze leveranciers en lodges de juiste hygiëne protocollen hanteren.

Omdat de maatregelen bij aankomst op de verschillende vliegvelden nog veranderen, informeren we onze reizigers daar in een later stadium over.

Flexibele boekingsvoorwaarden

We begrijpen dat u graag wilt reizen, maar wel op een verantwoorde manier. Daarom hanteren we zeer flexibele boekingsvoorwaarden. Voor de meeste bestemmingen geldt dat u tot 5 weken voor vertrek gratis kunt annuleren indien er door het Coronavirus niet gereisd kan worden. Daarnaast kunt u bij BijzonderAfrika de reis altijd zonder extra kosten verplaatsen. Ook als de omstandigheden korter voor uw vertrek wijzigen, dan gaan we met u in overleg over kosteloze aanpassing, verplaatsing of annulering.

Verzekering

We vinden het belangrijk dat onze klanten goed verzekerd op reis gaan. Laat u daarom goed voorlichten door uw huidige verzekeraar of assurantietussenpersoon, maar ook uw ziektekostenverzekeraar. Let daarbij vooral ook op de annuleringsmogelijkheden voor vertrek in geval van ziekte (Covid-19). Ook van belang is wat er wordt gedekt indien uw bestemming een oranje advies krijgt, terwijl u al op reis bent.

Reizen in tijden van Corona als code oranje van kracht is (wij adviseren dit niet). 

Wijziging en annulering

Deze situatie verandert geregeld. Indien wij onze reisdiensten niet of niet veilig kunnen uitvoeren, zullen wij de reisdiensten wijzigen, annuleren, of u aanbieden deze om te boeken. Indien u zelf annuleert zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. U kunt de geboekte reis alleen kosteloos annuleren indien de omstandigheden op de bestemming zodanig verslechteren, dat dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de overeengekomen reisdiensten.

Aanvullende eisen bij het (in)reizen en op de bestemming

Houd u er rekening mee dat het land van bestemming aanvullende eisen kan stellen, zoals het tonen van een negatieve uitslag van een PCR test, een Covid-19vaccinatiebewijs, quarantainemaatregelen, het dragen van een mondkapje, afstandsmaatregelen, etc.. Dit komt voor risico van de reiziger. Houd u er ook rekening mee dat het openbaar leven is beperkt en verder kan worden beperkt. Reisdienstverleners kunnen eveneens aanvullende eisen stellen om de veiligheid te waarborgen of een wettelijke plicht na te leven.

U krijgt corona op reis of u vertoont symptomen?

Het risico ten aanzien van het oplopen van corona, het vertonen van symptomen en de maatregelen en kosten die daarmee gepaard gaan komen voor eigen risico van de reiziger. Mogelijk wordt dit niet gedekt door een (reis)verzekering. Waar nodig zullen wij u in dat geval hulp en bijstand verlenen.

Quarantaine bij terugkomst in Nederland

De Nederlandse overheid kan een quarantaineadvies of -verplichting hanteren wanneer u Nederland terug inreist.