Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg

Actuele reisinformatie – laatste update: 6 april2022

De situatie in Afrika

Sinds eind maart 2022 zijn alle reisrestricties opgeheven om te reizen in de Afrikaanse landen. 

Op dit moment volstaat een vaccinatiebewijs bij het inreizen in de Afrikaanse landen. Indien een reiziger niet gevaccineerd is, volstaat een negatieve PCR test (niet ouder dan 72 uur voor vertrek). Het vaccinatiebewijs of negatief test-resultaat moet getoond worden bij aankomst in het betreffende land.

*Voor Mozambique en Lesotho geldt op dit moment nog een vereiste voor een antigen test bij de grensovergang wat binnen enkele minuten uitslag geeft. De verwachting is dat dit half april wordt opgeheven. 

Voor de terugreis zijn er geen reisrestricties meer. 

Ons eigen kantoor in Zuid-Afrika en onze lokale partners houden ons goed op te hoogte van de situatie in Zuidelijk en Oost-Afrika. De maatregelen die in Afrika de afgelopen maanden zijn genomen waren zeer strikt en hebben ervoor gezorgd dat alle grenzen voor reizigers weer open zijn. U kunt ervan op aan dat onze leveranciers en lodges de juiste hygiëne protocollen hanteren.

Verzekering

We vinden het belangrijk dat onze klanten goed verzekerd op reis gaan. Laat u daarom goed voorlichten door uw huidige verzekeraar of assurantietussenpersoon, maar ook uw ziektekostenverzekeraar. Let daarbij vooral ook op de annuleringsmogelijkheden voor vertrek in geval van ziekte (Covid-19). Ook van belang is wat er wordt gedekt indien uw bestemming een oranje advies krijgt, terwijl u al op reis bent.

U krijgt corona op reis of u vertoont symptomen?

Het risico ten aanzien van het oplopen van corona, het vertonen van symptomen en de maatregelen en kosten die daarmee gepaard gaan komen voor eigen risico van de reiziger. Mogelijk wordt dit niet gedekt door een (reis)verzekering. Waar nodig zullen wij u in dat geval hulp en bijstand verlenen.

Voor het laatste, actuele reisadvies adviseren we u ook deze website van de overheid te lezen.