Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg

Actuele reisinformatie – laatste update: 3 maart 2021

De situatie in Afrika

Op dit moment is niet-essentieel reizen niet verantwoord door de Nederlandse en Belgische overheid naar de diverse Afrikaanse landen door code oranje. Dit betreft een advies vanuit de overheden. Feitelijk kan er in Afrika zelf veilig gereisd worden. 

Sinds 1 maart zijn de meeste landen in Afrika versoepeld qua lockdown naar level 1. Dit betekent dat de besmettingen drastisch zijn gedaald en het 'normale' leven weer draaiende is (level 5 is strict, level 1 is vrijheden met enkele beperkingen zoals nachtclubs welke gesloten blijven, level 0 is dat alles weer open is, inclusief alle grenzen). 

Ons eigen kantoor in Zuid-Afrika en onze lokale partners houden ons goed op te hoogte van de situatie in Zuidelijk en Oost-Afrika. De maatregelen die in Afrika de afgelopen maanden zijn genomen waren zeer strikt en hebben ervoor gezorgd dat alle grenzen voor reizigers weer open zijn. Uiteraard laten wij uw reis pas doorgaan als het verantwoord is en daarbij volgen wij de adviezen van de overheid. U kunt ervan op aan dat, zodra reizen weer mogelijk is, wij ervoor zorgen dat onze leveranciers en lodges de juiste hygiëne protocollen hanteren.

Omdat de maatregelen bij aankomst op de verschillende vliegvelden nog veranderen, informeren we onze reizigers daar in een later stadium over.

Flexibele boekingsvoorwaarden

We begrijpen dat u graag wilt reizen, maar wel op een verantwoorde manier. Daarom hanteren we zeer flexibele boekingsvoorwaarden. Voor de meeste bestemmingen geldt dat u tot 5 weken voor vertrek gratis kunt annuleren indien er door het Coronavirus niet gereisd kan worden. Daarnaast kunt u bij BijzonderAfrika de reis altijd zonder extra kosten verplaatsen. Ook als de omstandigheden korter voor uw vertrek wijzigen, dan gaan we met u in overleg over kosteloze aanpassing, verplaatsing of annulering.

Verzekering

We vinden het belangrijk dat onze klanten goed verzekerd op reis gaan. Laat u daarom goed voorlichten door uw huidige verzekeraar of assurantietussenpersoon, maar ook uw ziektekostenverzekeraar. Let daarbij vooral ook op de annuleringsmogelijkheden voor vertrek in geval van ziekte (Covid-19). Ook van belang is wat er wordt gedekt indien uw bestemming een oranje advies krijgt, terwijl u al op reis bent.