• darkblurbg

Oost-Kaap (Eastern Cape)

De Oost-Kaap ligt zoals de naam doet vermoeden in het oosten van Zuid-Afrika en is rijk aan ellenlange kuststroken met een grote diversiteit aan landschappen. Er zijn in het zuiden veel bossen te vinden en het dorpje Jeffrey's Bay staat bekend als een van de beste surfspots ter wereld. 

De mooiste stranden liggen aan de 'Sunshine Coast' en als u iets meer naar het noorden rijdt, ligt daar de 'Wild Coast'; ofwel de ruige kuststrook met veel verborgen parels qua natuur zoals diepe kloven en watervallen.

De Oost-Kaap heeft veel nationale parken, waarvan Tsitsikamma National Park een bekende is langs de Tuinroute. Achter dit nationale park ligt de droge Karoo en de iets onbekendere Baviaanskloof Wilderness Area. Wilt u de Big 5 spotten in de Oost-Kaap? Dan kan dit onder andere bij het bekende Addo Elephant National Park en Mount Zebra National Park. Beide reserves zijn geweldig om te bezoeken en malaria vrij.

Ook heeft de Oost-Kaap een rijke historie door de Boerenoorlog met de Xhosa's. Inmiddels ligt Nelson Mandela ook begraven in zijn geboorteplaatsje Qunu en kunt u het monument bezoeken. De Xhosa's zijn trots op hun afkomst en hun tradities zijn hier nog steeds te aanschouwen. 

Vanuit de Oostkaap is het mogelijk via het binnenland door te reizen naar het noorden van Zuid-Afrika. Hier kunt u ook het onafhankelijk koninkrijk Lesotho bezoeken. Ook is het mogelijk om vanaf de hoofdplaats Port Elizabeth door te vliegen naar bijvoorbeeld Durban of Johannesburg of terug naar Kaapstad.