• darkblurbg

BijzonderAfrika is opgericht door Sabine Stam en Marcel Kuiper. Wij hebben jarenlange (management) ervaring bij diverse bedrijven maar wilden beiden het liefst bezig zijn met onze passie voor reizen.

“Mensen gelukkig maken met de ultieme reisbeleving: dát is voor ons de reden geweest om samen te gaan ondernemen”

Afrika voelt voor ons als thuis; we hebben er gereisd, gewoond, gewerkt en nu werken wij er weer. We zijn hierdoor goed op de hoogte van actuele zaken in Zuidelijk Afrika. Dat we zowel een kantoor in Nederland als in Zuid-Afrika hebben en Sabine in Zuid-Afrika woont, zorgt ervoor dat we u de beste, persoonlijke service kunnen bieden.

Wij hebben de ambitie om u altijd naar een bijzondere plek te brengen in Zuidelijk Afrika. Hoe die bijzondere plekken eruit zien? Dat hangt natuurlijk af van uw wensen! 

Wij kiezen bewust voor de specialisatie Zuidelijke Afrika omdat we deze landen heel goed kennen en vrijwel alle accommodaties persoonlijk hebben bezocht. Zo kunnen wij u een goed advies geven. Ook kunnen wij u helpen met het boeken van de beste en meest voordelige vluchten van alle luchtvaartmaatschappijen, of kunnen we u adviseren bij combinatiereizen met bijvoorbeeld een strandverlenging op Mauritius of Mozambique. Daarnaast hebben wij voor u prima condities bij autoverhuurmaatschappijen bedongen.

Hoe werkt BijzonderAfrika?

Samen met u bespreken we uw wensen en maken we een globale reisroute. Vervolgens sturen wij u een eerste opzet van ons reisvoorstel. Daarna bespreken we het voorstel persoonlijk; dat kan telefonisch, op kantoor maar ook bij u thuis indien u dat wenst. Ook kunnen we (op afspraak) in de avonduren naar u toekomen. Na eventuele aanpassingen ontvangt u van ons een definitief reisvoorstel. Onze reis inspiratie voorstellen en adviesgesprekken bieden wij altijd gratis aan.

Op de eerste plaats willen we natuurlijk iedereen gelukkig maken met een reis die wij verzorgen. Daarnaast vinden wij het belangrijk om zoveel mogelijk lokale ondernemers te ondersteunen. Bij boekingen heeft een lokale onderneming daarom altijd een streepje voor. 

Ook ondersteunen wij diverse goede doelen in Zuidelijk Afrika door een vaste bijdrage per boeking over te maken. 

BijzonderAfrika is aangesloten bij GGTO, een garantiefonds voor gespecialiseerde touroperators. Ook zijn wij aangesloten bij het Calamiteitenfonds. 

Hoe wordt de prijs opgebouwd van een reisvoorstel? 

Bij het opstellen van een reisvoorstel werken we met de wisselkoers van dat moment. We geven in een reisvoorstel dan ook een geldigheidsdatum mee van de offerte zodat we tot die tijd die prijs kunnen garanderen. Op het moment dat de koers dan wisselt, zullen we de reis opnieuw calculeren.  

Wie is het gezicht achter BijzonderAfrika? 

Sabine Stam: 

“Alweer heel wat jaren geleden besloot ik het roer om te gooien en mijn vastigheid in Nederland op te zeggen. Na een reis in Zuid-Afrika voelde ik mij zo thuis en werd de drang om terug te gaan zo groot en zo geschiedde. Eerst heb ik een aantal jaar in de West-Kaap gewoond en gewerkt in de reiswereld. Na een korte terugkeer in Nederland ben ik toch weer met de noorderzon vertrokken… Terug naar Zuid-Afrika!           

Inmiddels heb ik de Kaap verruild voor het leven in de Afrikaanse bush waar ik samen met mijn (Zuid-Afrikaanse) vriend woon en werk. Naast het bushleven en het runnen van BijzonderAfrika, geniet ik telkens weer van het maken van een leuke roadtrip. Een roadtrip naar Kaapstad of met een 4x4 naar Botswana en Namibië, de Drakensbergen en Lesotho of het Kruger Park. Het is bij mij allemaal ‘om de hoek’ en zo blijf ik elke keer weer meer leren en bijzondere plekjes ontdekken. Ook voor u! 

De geuren, de kleuren, de mensen, het klimaat, het overheerlijke eten en de Zuid-Afrikaanse wijnen. Het leven in Zuid-Afrika maakt me gelukkig! En hoe bijzonder is het om mijn passie voor Zuidelijk Afrika met u te delen?

Indien u wenst kunnen wij elkaar ook ontmoeten in Zuid-Afrika voor dat stukje persoonlijke contact!’’ 

Marcel Kuiper: 

“25 jaar geleden stapte ik voor het eerst uit het vliegtuig in Afrika: het gevoel, de heerlijke geur, bijzondere mensen en natuurlijk de Big Five, het heeft een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. Toen wist ik het al, naar Afrika wil ik vaker terug en dat gebeurde ook. Het klinkt misschien gek maar als ik in Afrika aankom krijg ik het gevoel van “thuiskomen”.

Zuidelijk Afrika is mijn favoriete bestemming geworden vanwege de enorme veelzijdigheid. Meer specifiek nog Zuid-Afrika. Ik kan daar op safari, genieten van de prachtige natuur, mijn favoriete sport golf beoefenen en heerlijk eten. Om mijn ervaringen met u te delen en de perfecte reis voor u samen te stellen, is dan ook iets waar ik enorm naar uitkijk!”

Hopelijk 'tot siens' in ons Afrika!