• darkblurbg

BijzonderAfrika is opgericht door Sabine Stam en Marcel Kuiper. Wij hebben jarenlange (management) ervaring bij diverse bedrijven maar wilden beiden het liefst bezig zijn met onze passie voor reizen.

“Mensen gelukkig maken met de ultieme reisbeleving: dát is voor ons de reden geweest om samen te gaan ondernemen”

Afrika voelt voor ons als thuis; we hebben er gereisd, gewoond, gewerkt en nu werken wij er weer.

We zijn hierdoor goed op de hoogte van actuele zaken in Zuidelijk Afrika. Dat we zowel een kantoor in Nederland als in Zuid-Afrika hebben en Sabine in Zuid-Afrika woont, zorgt ervoor dat we de beste, persoonlijke service kunnen bieden.

Wij hebben de ambitie om je altijd naar een bijzondere plek te brengen in Zuidelijk Afrika. Hoe die bijzondere plekken eruit zien? Dat hangt natuurlijk af van de reiswensen! 

Wij kiezen bewust voor ons productaanbod omdat we deze landen goed kennen en vrijwel overal zelf gereisd hebben. Ook streven we er naar zoveel mogelijk accommodaties zelf bezocht te hebben. Zo kunnen wij een goed advies geven. Ook kunnen we helpen met het boeken van de beste en meest voordelige vluchten van alle luchtvaartmaatschappijen, of kunnen we adviseren bij combinatiereizen met bijvoorbeeld een strandverlenging in Mozambique. Daarnaast hebben we goede condities bij autoverhuurmaatschappijen bedongen met all-risk verzekeringen, zodat je zorgeloos in de huurauto kunt stappen. 

Hoe werkt BijzonderAfrika?

Samen bespreken we jouw reiswensen en maken we een globale reisroute. Vervolgens sturen we jou een eerste opzet van ons reisvoorstel. Daarna bespreken we het voorstel persoonlijk; dat kan telefonisch, op kantoor maar ook bij thuis bij jullie aan de keukentafel indien je dat wenst. Op afspraak kunnen we ook in de avonduren langskomen. Na eventuele aanpassingen ontvang je van ons een definitief reisvoorstel. Onze reisvoorstellen en adviesgesprekken bieden we altijd gratis aan.

Op de eerste plaats willen we natuurlijk iedereen gelukkig maken met een reis die wij verzorgen. Daarnaast vinden wij het belangrijk om zoveel mogelijk lokale ondernemers te ondersteunen. Bij boekingen heeft een lokale onderneming daarom altijd een streepje voor. 

Ook ondersteunen wij diverse goede doelen in Afrika door een vaste bijdrage per boeking over te maken. 

BijzonderAfrika is aangesloten bij GGTO, een garantiefonds voor gespecialiseerde touroperators. Ook zijn we aangesloten bij het Calamiteitenfonds en VVKR, de Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties. 

Hoe wordt de prijs opgebouwd van een reisvoorstel? 

Bij het opstellen van een reisvoorstel werken we met de wisselkoers van dat moment. We geven in een reisvoorstel dan ook een geldigheidsdatum mee van de offerte zodat we tot die tijd die prijs kunnen garanderen. Op het moment dat de koers dan wisselt, zullen we de reis opnieuw calculeren.  

Wie is het gezicht achter BijzonderAfrika? 

Sabine Stam: 

“Alweer heel wat jaren geleden besloot ik het roer om te gooien en mijn vastigheid in Nederland op te zeggen. Na een reis in Zuid-Afrika voelde ik mij zo thuis en werd de drang om terug te gaan zo groot en zo geschiedde. Eerst heb ik een aantal jaar in de West-Kaap gewoond en gewerkt in de reiswereld. Na een korte terugkeer in Nederland ben ik toch weer met de noorderzon vertrokken… Terug naar Zuid-Afrika!           

Ik woon en werk vanuit de Afrikaanse bush bij Kruger National Park waar ik samen met mijn (Zuid-Afrikaanse) man woon en werk. Naast het bushleven en het runnen van BijzonderAfrika, geniet ik telkens weer van het maken van een leuke trip. Een roadtrip naar Kaapstad of met een 4x4 naar Botswana en Namibië, de Drakensbergen en Lesotho of het Kruger Park.Het is bij mij allemaal ‘om de hoek’ en zo blijf ik elke keer weer meer leren en bijzondere plekjes ontdekken. Ook voor jou! 

Daarnaast heb ik ook gereisd door Oost-Afrika en kan ik ook helpen met een mooie reis door een van deze bijzondere landen. 

Kortom, de geuren, de kleuren, de mensen, het klimaat, het overheerlijke eten en de Zuid-Afrikaanse wijnen. Het leven in Afrika maakt me gelukkig! En hoe bijzonder is het om mijn passie voor Afrika, wildlife en de bijzondere hotspots met jullie te delen?

Mocht je willen reizen in Zuid-Afrika, kunnen we elkaar ook ontmoeten voor dat stukje persoonlijk contact!’’ 

Marcel Kuiper: 

“25 jaar geleden stapte ik voor het eerst uit het vliegtuig in Afrika: het gevoel, de heerlijke geur, bijzondere mensen en natuurlijk de Big Five, het heeft een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. Toen wist ik het al, naar Afrika wil ik vaker terug en dat gebeurde ook. Het klinkt misschien gek maar als ik in Afrika aankom krijg ik het gevoel van “thuiskomen”.

Zuid-Afrika is mijn favoriete bestemmingen geworden vanwege de enorme veelzijdigheid. Ik kan daar op safari, genieten van de prachtige natuur, mijn favoriete sport golf beoefenen en heerlijk eten. Om mijn ervaringen met jullie te delen en de perfecte reis voor jullie samen te stellen, is dan ook iets waar ik enorm naar uitkijk!”

Hopelijk 'tot siens' in ons Afrika!