• darkblurbg

West-Kaap (Western Cape)

De provincie West-Kaap ligt in het zuidwesten van Zuid-Afrika en is de populairste regio voor een reis in Zuid-Afrika. Kaapstad, ook wel de Moederstad genoemd, is de hoofdstad. Al jaren op rij staat Kaapstad in de top 3 van mooiste steden ter wereld. En terecht. Alleen Kaapstad is al een vakantie waard met haar talloze trekpleisters. 

De West-Kaap wordt geroemd om haar schoonheid en diversiteit van het landschap. De verschillende natuurgebieden met hoge bergen, ruige kustlijnen en mooie strandjes vormen een mooi contrast met de uitgestrekte wijngebieden met talloze prachtige wine estates.

In de Zuid-Afrikaanse winter is dit gebied tevens bekend om de Walvisroute. Maandenlang kun je vanaf de kust (maar ook vanaf een boot) deze prachtige dieren bewonderen. Voor de avonturiers is het mogelijk om veilig de 'Great White Shark' te bewonderen in zijn natuurlijke habitat. Daarnaast is een tocht naar Kaap de Goede Hoop een mooie beleving, prachtige natuur en pinguïns op het strand van Boulders Beach. De start van de bekende Tuinroute valt ook binnen de West-Kaap. Als ook de bekende Route 62, ook wel de wijnroute genoemd. Deze weg loopt dwars door het binnenland van de West-Kaap naar de Oost-Kaap en hierbij rijdt u door de Karoo, mooie pass-routes door de bergen en langs struisvogelboerderijen. 

De West-Kaap kenmerkt zich ook door de diverse culturen, samen vormen ze een interessante mix. Deze mix aan diversiteit vindt u ook terug in het straatbeeld, de keuken, kerken en kunst. 

Wij kennen de meest bijzondere plekken in de West-Kaap; de unieke accommodaties, de 'must-do's' aan activiteiten en excursies en de fijne wine estates en restaurants of golfbanen