• darkblurbg

Kwazulu-Natal

Kwazulu-Natal is de provincie in het oosten en enorm divers qua landschap en natuurschoon. Veel Afrikaanse bossen vindt u in het noorden, een lange kustlijn langs de Indische Oceaan en de bekende Drakensbergen. De Drakensbergen vormen een imposant natuurfenomeen en misschien is dit wel een van de bijzondere natuurwonderen in Zuid-Afrika. De uitzichten zijn eindeloos, u kunt er de bekende SaniPass met een 4x4 bereiken en een dagtocht naar Lesotho maken. Vlak daarnaast ligt het Royal Natal National Park waar de mooiste landschappen te vinden zijn. 

Ook zijn er talloze nationale parken in deze provincie waarvan iSimangaliso Wetland Park tot een van de parels behoort. In dit reserve vindt u een diversiteit aan zee- en  zoogdieren, reptielen en vogels. 

Verder vormt Kwazulu-Natal een mix van allerlei (Zuid-Afrikaanse) culturen en heeft het levendige steden zoals Durban, maar ook kleine, bijzondere dorpen. Kwazulu-Natal staat bekend om een heerlijk klimaat waardoor het eigenlijk het hele jaar fijn vertoeven is. 

U zult vast gehoord hebben van de Zulu's. De Zulu's leven vandaag de dag nog steeds volgens oude tradities en gewoonten. Indien u meer wilt leren over deze bijzondere cultuur dan is het zeker de moeite waard om het gebied in uw reis op te nemen.