Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg

Safari reizen

Zowel Zuidelijk Afrika als Oost-Afrika staat bekend om de vele mogelijkheden om safari's te maken. Volledig afhankelijk van alle reiswensen helpen wij graag met een advies welke safari-mogelijkheden binnen in de reiswensen past. 

Er zijn safari-mogelijkheden voor elk budget en wij kennen in elke categorie bijzondere lodges en game reserves. Er zijn diverse reserves waar het mogelijk is een self drive te maken met eigen huurauto. Daarnaast adviseren wij ook zeker een echte game drive te maken met een open safari voertuig. De rangers kennen het gebied goed, weten beter om te gaan met de wilde dieren en hebben veel kennis over het wildlife zodat je ook veel leert. 

De dieren zijn meestal het meest actief op de vroege ochtend en in de namiddag voor zonsondergang. 

Hoe ziet een dag op safari eruit? 

Je staat vroeg op, nog voordat de zon opkomt. Met een kopje koffie en een Afrikaanse 'rusk' ga je met de ranger op safari. Een game drive in de ochtend duurt ca. drie tot vier uur. 

Als je terugkomt van de game drive staat er een uitgebreid ontbijt klaar en kun je daarna veelal ontspannen in de lodge. In de middag geniet je van een lunch en rond een uur of 15.00u / 16.00u ga je voor een drie uur durende game drive en zie je hopelijk weer veel wilde dieren. Vaak stopt de ranger tijdens deze game drive om een 'sundowner' te doen; een gin tonic of ander lekker drankje. Je geniet van een spectaculaire zonsondergang. Nergens is een zonsondergang mooier dan in Afrika! 

Bij terugkomst op de lodge staat een heerlijk diner klaar en kun je een adembenemende sterrenhemel aanschouwen.


Bij onze reis ontvang je alle benodigde reisbescheiden, een uitgebreide routebeschrijving van A naar B en bruikbare tips voor onderweg. Ook hebben wij een noodnummer welke 24 uur per dag bereikbaar is. 

De bijzondere voordelen voor je op rij!

  • Wij adviseren met onze uitgebreide Afrika-ervaring en persoonlijke aandacht!
  • Je reist individueel per huurauto op uw gewenste reistempo
  • Je combineert zo al je persoonlijke wensen in 1 reis
  • Je slaapt bij bijzondere accommodaties, door ons geselecteerd
  • Wij reserveren alle bijzondere excursies, activiteiten, dinerreserveringen en overige wensen – indien gewenst!

Klik voor meer inspiratie voor safari reizen in Zuid-AfrikaNamibië of Botswana.