Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg

Wie zijn wij?

BijzonderAfrika is opgericht door Sabine Stam en Marcel Kuiper. Wij hebben jarenlange (management) ervaring bij diverse bedrijven maar wilden beiden het liefst bezig zijn met onze passie voor reizen.

“Mensen gelukkig maken met de ultieme reisbeleving: dát is voor ons de reden geweest om samen te gaan ondernemen”

Afrika voelt voor ons als thuis; we hebben er gereisd, gewoond, gewerkt en nu werken wij er weer. We zijn hierdoor goed op de hoogte van actuele zaken in Zuidelijk Afrika. Dat we zowel een kantoor in Nederland als in Zuid-Afrika hebben en Sabine in Zuid-Afrika woont, zorgt ervoor dat we jullie de beste, persoonlijke service kunnen bieden.

Wij hebben de ambitie om jullie altijd naar een bijzondere plek te brengen in Zuidelijk of Oost-Afrika. Hoe die bijzondere plekken eruit zien? Dat hangt natuurlijk af van de reiswensen! 

Wij kiezen bewust voor de specialisatie Zuidelijk en OostAfrika omdat we deze landen heel goed kennen en vrijwel alle accommodaties persoonlijk hebben bezocht. En in Oost-Afrika werken we samen met een lokaal bedrijf, gerund door Nederlanders. Zo kunnen wij het beste advies geven. Ook kunnen wij helpen met het boeken van de beste en meest voordelige vluchten van alle luchtvaartmaatschappijen, of kunnen we advies geven bij combinatiereizen met bijvoorbeeld een strandverlenging op Mauritius of Mozambique. Daarnaast hebben wij voor goede condities bij autoverhuurmaatschappijen bedongen.

Wie is het gezicht achter BijzonderAfrika? 

Sabine Stam: 

 

“Alweer heel wat jaren geleden besloot ik het roer om te gooien en mijn vastigheid in Nederland op te zeggen. Na een reis in Zuid-Afrika voelde ik mij zo thuis en werd de drang om terug te gaan zo groot en zo geschiedde. Eerst heb ik een aantal jaar in de West-Kaap gewoond en gewerkt in de reiswereld. Na een korte terugkeer in Nederland ben ik toch weer met de noorderzon vertrokken… Terug naar Zuid-Afrika!           
Inmiddels heb ik de Kaap verruild voor het leven in de Afrikaanse bush waar ik samen met mijn (Zuid-Afrikaanse) manlief woon en werk. In 2019 zijn we getrouwd middenin Kruger National Park; een echte 'bushwedding'! Naast het bushleven en het runnen van BijzonderAfrika, geniet ik telkens weer van het maken van een leuke roadtrip. Een roadtrip naar Kaapstad of met een 4x4 naar Botswana en Namibië, de Drakensbergen en Lesotho of het Kruger Park. Het is bij mij allemaal ‘om de hoek’ en zo blijf ik elke keer weer meer leren en bijzondere plekjes ontdekken. Ook voor u! Als we zelf op vakantie gaan, vind ik het ook leuk om Oost-Afrika meer en meer te ontdekken, dus ook daar weten we inmiddels de 'hidden gems'.

De geuren, de kleuren, de mensen, het klimaat, het overheerlijke eten en de Zuid-Afrikaanse wijnen. Het leven in Zuid-Afrika maakt me gelukkig! En hoe bijzonder is het om mijn passie voor Afrika met jou te delen?

En indien je reist in Zuid-Afrika, kunnen we elkaar ook ontmoeten voor dat stukje persoonlijke contact!’’ 

Marcel Kuiper: 

“25 jaar geleden stapte ik voor het eerst uit het vliegtuig in Afrika: het gevoel, de heerlijke geur, bijzondere mensen en natuurlijk de Big Five, het heeft een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. Toen wist ik het al, naar Afrika wil ik vaker terug en dat gebeurde ook. Het klinkt misschien gek maar als ik in Afrika aankom krijg ik het gevoel van “thuiskomen”.

Zuidelijk Afrika is mijn favoriete bestemming geworden vanwege de enorme veelzijdigheid. Meer specifiek nog Zuid-Afrika. Ik kan daar op safari, genieten van de prachtige natuur, mijn favoriete sport golf beoefenen en heerlijk eten. Om mijn ervaringen met jullie te delen en de perfecte reis voor jullie samen te stellen, is dan ook iets waar ik enorm naar uitkijk!”

Hopelijk 'tot siens' in ons Afrika!