• darkblurbg

Onderstaand vind je een greep uit reviews van klanten die met BijzonderAfrika de ultieme reis hebben gemaakt: 

Vakantie in Namibië

We hebben genoten van een onvergetelijke en afwisselende vakantie in het prachtige Namibië. Dankzij Marcel was de reis een goede mix tussen activiteiten en game-drives met overnachtingen op bijzondere plekken. De ontvangst op het vliegveld, de overnachtingen en vele excursies: alles klopte zoals afgesproken waardoor we een zorgeloze vakantie hadden. 

Met vriendelijke groet, Lieneke van Veelen

Na een schitterend avontuur in Zuid-Afrika, hadden we nu voor Tanzania gekozen.

Afgelopen zomer hebben wij voor de tweede keer een reis geboekt met BijzonderAfrika. Na een goed gesprek met Marcel en het doornemen van onze wensen, kregen we een prachtig reisvoorstel in de mail. We zijn rechtstreeks naar Kilimanjaro gevlogen, werden stipt op tijd opgehaald door een hele vriendelijke gids (Aroni) en zijn naar het hotel gereden. De gids heeft ons gedurende deze reis schitterende plekken laten zien, veel verteld over de dieren en de natuurgebieden en wat hebben we genoten van de grote vlaktes! De vele 'speciale' dieren zoals cheeta's, luipaarden en leeuwen maken het heel erg bijzonder. Na al deze safari's zijn we via Arusha naar Zanzibar gevlogen. Ook hier was alles goed en fijn geregeld. We werden opgehaald, netjes naar het hotel gebracht, de activiteiten waren goed geregeld en we hebben heerlijk kunnen ontspannen op het witte strand.

Groetjes, Lizanne en Dennis, oktober 2023

Beste Marcel,

Ofschoon ik al heel wat gereisd heb naar veel plaatsen in de hele wereld zal ik als men mij vraagt welke reis ik nog eens graag zou willen overdoen deze reis zeker kiezen. En dat niet alleen vanwege het absolute hoogtepunt van die vier spannende safaritochten vanuit het bush Camp, maar zeker en vooral ook vanwege jullie perfecte organisatie en betrouwbare begeleiding met verrassend goede gidsen. 

Jullie hebben ons met bijzonderAfrika een prachtige vakantie in Zuid-Afrika bezorgd, met alleen maar pluspunten bezorgd. Iets wat niet altijd van iedere reisorganisatie gezegd kan worden.

Mochten we in de toekomst weer reislustig worden zullen we vast en zeker weer aan jullie denken.

Gerard Stet, oktober 2023

Sprookje in Namibië en Botswana

Hoi Marcel,

We hebben een onbeschrijflijke reis gemaakt die soms als een sprookje aanvoelde. Op de beurs in Amsterdam hebben we voor Bijzonderafrika gekozen, omdat je over jouw ervaring met Namibië en Botswana vertelde en dat deed ons wat. We hebben met Bijzonderafrika een enorm goede keus gemaakt! Het had niet beter uit kunnen pakken, dankjewel Marcel!

Hanneke en Peter, augustus 2023

Avontuur in Namibië

Droge woestijnen, uitgestrekte wildernis en verlaten landschappen. Je zou denken dat je hier niet naar toe moet gaan. Maar het tegendeel is waar! Namibië is een land dat juist interessant en avontuurlijk is. De historie en de volkeren die wij tijdens onze reis ontmoet hebben, zijn een aaneenschakeling van hoogtepunten geweest. Ontmoetingen met traditionele volken, als de Himba’s en vooral de Bushmen hebben veel indruk op ons gemaakt. 

Onze gids en chauffeur, die Bijzonderafrika voor ons heeft uitgezocht, nam ons mee in het avontuur van de vrijheidstrijd van Namibië,de economie, politieke achtergronden en het hedendaagse leven. Zijn kennis van alle facetten van Namibië was enorm.

En ook deelde hij zijn lief en leed van zijn gezin met ons op een prettige manier. We hebben het erg getroffen met hem en z’n enthousiasme.

Rita en Ben, mei 2023

Een bijzondere belevenis! 

Bijzonder Afrika heeft ons letterlijk een bijzondere reis laten beleven door Zuid-Afrika.

Wij zijn diverse keren in Kenia en Tanzania op safari geweest en wilden nu een ‘andere’ reis.

Marcel heeft een afwisselende route uitgestippeld naar de Cederbergen, naar Franschhoek, naar een lodge met uitzicht op de oceaan, met een 3-daagse wandelsafari in Gondwana private game reserve en tenslotte Sanbona wildlife reserve.

Alles was tot in de puntjes geregeld en wij kijken met heel veel plezier terug aan deze reis. Dankjewel Marcel! Wij komen zeker nog een keer bij je terug.

Peter en Astrid Soeters, april 2023

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Hoi Marcel,
Afgelopen zomer mochten wij eindelijk, nadat het 2 jaar was uitgesteld door Corona, onze prachtige reis door Zuid-Afrika maken. Wat hebben we het geweldig gehad. Je hebt ons voorafgaand heel goed geholpen. Wat wilden we graag zien, hoe konden we de beste route maken en wat mochten we zeker niet overslaan. Het werd een reis om nooit te vergeten. De accommodaties die jullie regelden waren allemaal even goed. Wat een vriendelijke mensen allemaal. 
De hele reis was tot in de puntjes geregeld. Je dacht met alles mee en super fijn om ook tijdens de reis met vragen bij je terecht te kunnen. We hebben vier prachtige weken gehad die we nooit zullen vergeten. 
We komen graag nog eens bij je terug om een ander deel van Afrika te ontdekken. 
Wij zouden het iedereen gunnen om deze persoonlijke benadering en hulp vanuit een reisorganisatie te mogen ontvangen. Nogmaals heel erg bedankt voor al je hulp. 
Hartelijke groet,
Dennis en Lizanne (oktober 2022)

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste Marcel,

Na twee jaar uitstel door corona kwam het er deze zomer eindelijk van: de reis naar Zuid-Afrika samen met onze puberkinderen. Het is een onvergetelijk avontuur geworden waar wij alle vier met enorm veel plezier op terug kijken. De gehele reis was tot in de puntjes geregeld. Dikke pluim voor jouw persoonlijke betrokkenheid, flexibiliteit en zorgvuldigheid. Je hebt er echt voor gezorgd dat wij met een gerust hart op pad gingen en de gehele reis liep als een zonnetje.

De voorpret begon twee jaar geleden. Je hebt onze wensen toen prima vertaald naar een voor ons fijn reisschema. De opbouw, de afwisseling, het tempo en de locaties, alles klopte. Gestart in Kaapstad, gevlogen naar Durban, gereden via Kruger National Park en de Panorama Route tot ons eindpunt Johannesburg. Wat hebben we veel gezien en gedaan! De bekende plekken rondom Kaapstad, bijzondere game drives, de schitterende Panorama Route, de Blyde River Canyon, hiking, quad biking, zippen en als laatste ook heerlijk gerelaxt. We hebben geslapen in een guesthouse, een safaritent, een lodge, een B&B en een hotel. Alles kleinschalig en met uitstekend comfort. Uitschieter voor ons was Umlani Bushcamp in Timbavati, in het Kruger: overnachten in een ronde Afrikaanse hut (en een nacht in een boomhut!), heerlijk eten, onvergetelijke game drives, kruiken mee als het fris was, met z’n allen om het vuur na het diner en soms olifanten of giraffen zien drinken aan de overkant van de rivierbedding. Voor ons het ultieme Afrika gevoel!

Voordat we vertrokken vonden we het best een beetje spannend, met name omdat je in deze regio ook op je hoede moet zijn. Toch hebben we met ons gezonde verstand en jouw uitleg ontspannen gereisd. Nu we weer thuis zijn kan ik absoluut zeggen: WE HEBBEN GENOTEN! Dank je wel voor alles!

Hartelijke groet,
Eric en Nini (juli 2022)

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Om te beginnen hebben we een fantastische vakantie in Zuid-Afrika gehad. We zijn zeer tevreden over onze vakantie en hebben bedacht dat deze toch wel een cijfer 9 heeft verdiend ;-)! We hebben veel dieren gezien en ik (Trudy) heb zelfs een bushwalk gedaan. Dat was heel bijzonder. Het eten was heerlijk en gevarieerd. Nog bedankt voor de fles bubbels die we hebben gekregen. De game drives waren voortreffelijk. We willen jullie dan ook heel erg bedanken voor al het werk en tijd die jullie hebben gespendeerd om ons een fantastische vakantie te bezorgen. 

Groet, 

Trudy (juni 2022)

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Begin dit jaar besloten wij een keer een safari in Afrika te willen maken. Om ons te oriënteren op het aanbod besloten wij de Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen te bezoeken. Na meerdere stands bezocht te hebben raakten wij in gesprek met Marcel van BijzonderAfrika.nl.

Het was een aangenaam en goed gesprek en met de toezegging voor een persoonlijk reisvoorstel gingen wij weer naar huis. Normaliter kan ik zelf uren besteden aan het plannen van een rondreis en het selecteren van de perfecte hotels, dus ik was benieuwd naar het reisvoorstel. Het voorstel overtrof onze verwachtingen. Er was duidelijk heel goed naar ons geluisterd. Onze specifieke wensen en voorkeuren kwamen volledig terug in een opgemaakt voorstel.  Wij waren direct enthousiast.  Als kritische consument heb ik nog e.e.a. nagekeken en na deze check hebben wij ons akkoord gegeven op het reisvoorstel. Vanaf het eerste contact hebben wij de persoonlijke en goede service van BijzonderAfrika mogen ervaren.

Wij combineerden het Greater Kruger Park, de Panoramaroute en een bezoek aan Kaapstad en de wijngebieden. De accommodaties waren allemaal bijzonder door ligging, gastvrijheid, comfort en design. De haal- en brengservice van het vliegveld, de bezorgservice van de huurauto.  De informatie vooraf!  Alles heeft aan onze verwachtingen voldaan. Tijdens onze reis domineerde het coronavirus het nieuws en de ontwikkelingen volgde elkaar in rap tempo.  Uiteindelijk voelde wij ons genoodzaakt, indien mogelijk snel huiswaarts te keren.  Ook hiermee heeft BijzonderAfrika.nl ons zeer goed geholpen. Ik realiseer me dat het een vrij lange beoordeling is geworden, maar alles klopte gewoon! Wij kijken er oprecht naar uit om onze volgende reis weer met BijzonderAfrika.nl te plannen.  

Jaap van Zeland & Thomas Kloppenburg (maart 2020)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De persoonlijke benadering en het verwerken van onze individuele wensen door Bijzonder Afrika heeft onze gezinsreis door Zuid Afrika tot een groot succes gemaakt. Marcel heeft onze reis met veel zorg samengesteld. Al onze persoonlijke wensen zijn vertaald in een uniek reisplan. De hoogtepunten waren onder andere: de canopy tour, de privé-safari door het Krugerpark en het bezoek aan de Zulu-Homestead. Met name Krugergids Shaun van CAROK Tours (een plaatselijke partner van Bijzonder Afrika) heeft ons bezoek aan Kruger zeer speciaal gemaakt. Hij vertelde heel enthousiast over alle flora en fauna en betrok onze kinderen heel goed in het avontuur. Dit gold ook voor onze gastheer bij de Zulu Homestead. Een zeer enthousiaste verteller over de Zulu-cultuur. Met een groot respect voor de Zulu’s en heel veel kennis. Logeren bij de Zulu’s was echt een unieke en bijzondere ervaring. Alle accommodaties uitgezocht door Bijzonder Afrika sloten aan bij onze wensen. Persoonlijke gastvrije sfeer, goede service. Tips voor gezinnen als men op reis gaat door Zuid Afrika. Houd bij een rondreis met eigen auto rekening met langere reistijden dan je vooraf misschien kunt inschatten. Kies als huurauto bij voorkeur een stevige 4x4, dan voel je je veiliger in het verkeer. De wegen zijn overigens zeker voor Afrikaanse begrippen behoorlijk goed!

Alice en familie (maart 2020)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hi Marcel, 

We zijn weer thuis na een onvergetelijke reis die veel indruk op ons heeft gemaakt.

35 dagen mogen rondreizen in dit fascinerende land was een openbaring die we niet snel zullen vergeten.

Wat begon met een praatje op de golfbaan mondde uit in een voorstel van jou waarin al onze wensen waren opgenomen.

Victoria Falls, Krugerpark, Swaziland, het ontdekken van Oost en West Zuid-Afrika en natuurlijk golfen op mooie banen.
Het was voor ons de eerste keer naar ZA en we waren best een beetje nerveus of alles goed zou gaan.
Onnodig want alles was tot in de puntjes geregeld: gidsen, tours, safari’s, golftijden, lodges (wat zaten er prachtige tussen!), alles klopte.

Zelfs de laatste vier dagen had je prachtig weer geregeld in Kaapstad zodat we de Tafelberg, Kaap de Goede Hoop en Robbeneiland in prima omstandigheden konden beleven.

De informatie die je ons van te voren op schrift, in mails en een persoonlijk gesprek gegeven hebt werd door ons als zeer prettig en nuttig ervaren en hebben we veel aan gehad.

Aan het eind van de reis zaten we al te plannen welke plaatsen we volgende keer verder willen ontdekken want Zuid Afrika heeft ons hart gestolen en we gaan zeker terug.

Bedankt voor de service en de persoonlijke aandacht (ook onderweg diverse appjes gehad of alles goed ging) en we kunnen andere mensen alleen maar aanraden om een Zuid Afrika reis bij jullie te boeken.

Heel hartelijke groet van Suzan en Martin (2020)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Afgelopen maand hebben wij een reis gemaakt door Zuid Afrika. Deze reis was echt fantastisch! Dankzij Bijzonder Afrika hebben wij Zuid Afrika op een fantastische manier leren kennen. Na de eerste gesprekken kregen wij al direct het goeie gevoel. Dit resulteerde in een voorstel dat wij direct en onverkort overnamen.

De afwisseling van de locaties was voor ons ideaal. De ene keer wat meer luxe, dan andere keer wat meer design. Maar alle locaties hadden een ding gemeen. Ze waren kleinschalig en zeker niet massaal. Waar vind je dit nog?

Ook de activiteiten waren spot on. Wij en onze puber kinderen vonden de activiteiten zoals de drives in Kruger Park en quad rijden fantastisch!
Een paar adviezen: in Joburg en Kaapstad zou ik geen auto te huren. Met Uber kom je overal sneller, veiliger en ook nog goedkoper want parkeren is duurder dan de Uber. De boot naar
Robbeneiland en de kabelbaan naar de top van Tafelberg gaan regelmatig niet door het matige weer. Wellicht pas reserveren als je daar bent.

Kortom, onze reis door Zuid Africa is een groot succes geworden. Marcel en Sabine hebben met hun fantastische ervaringen ons heel goed kunnen helpen met de goeie keuzes. Ik kan dit team dan ook met alle plezier aanbevelen. Wij zullen in ieder geval onze volgende bezoek aan zuidelijk Africa weer boeken bij Bijzonder Africa!

Goeie reis. Nick & Barbara, 2019

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

‘Bijzonder Afrika heeft ons een onvergetelijke vakantie bezorgd! Allereerst konden wij aangeven wat wij graag wilden doen in Zuid-Afrika, waarop Sabine een reisvoorstel in elkaar heeft gezet. In dit reisvoorstel heeft zij rekening gehouden met onze wensen, heel fijn! De reis zelf was ook echt fantastisch. We hebben zulke mooie en gave dingen gezien en gedaan. We zijn gestart in het Krugerpark, daarna hebben we de Panorama Route gedaan. De eerste week was Shaun onze chauffeur. Een super gezellige en lieve man! Het was heel fijn dat we de eerste week niet meteen in het diepe werden gegooid en niet meteen samen waren, maar dat hij ons wat dingetjes over Zuid-Afrika kon vertellen en dat hij ons liet wennen aan het links rijden op de weg. Na de eerste week zijn we naar Port Elizabeth gevlogen, daar kregen wij onze eigen huurauto voor de komende 2 weken. We hebben die 2 weken bij de volgende plekken overnacht: ADDO Elephant National Park, Tsitsikamma, Oudtshoorn, Stellenbosch, Hermanus en de laatste 3 nachten Kaapstad. Elke plek is stuk voor stuk zo mooi en zo bijzonder. Alle accommodaties waren goed verzorgd en alles was vanuit Bijzonder Afrika goed geregeld. Overal waar we kwamen konden we meteen inchecken. Daarnaast regelt Sabine niet alleen alles omtrent je vakantie, maar toont ze ook oprechte interesse in haar ‘klanten’. Ik zou echt iedereen aanraden om deze onvergetelijke reis te maken via Bijzonder Afrika. Sterker nog, omdat ik zo enthousiast ben over Bijzonder Afrika en de reis die we hebben gemaakt, heeft een vriendin van mij al contact met Bijzonder Afrika opgenomen om hun reis ook bij hen te boeken voor de zomer van 2020.’

Wij willen jou en Shaun dan ook bij deze heel erg bedanken! 😊

Groetjes,

Shanice & Denise (sept 2019)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

We hebben een reis van 3 weken gemaakt door Botswana en het noordoostelijke deel van Zuid-Afrika. Het was prachtig! Vooraf hebben we onze plannen en wensen doorgenomen met Marcel. Hij heeft uitgebreid de tijd voor ons genomen en heeft samen met Sabine een reis samengesteld die perfect aansloot bij wat wij in gedachten hadden. Alle informatie vooraf was erg duidelijk en verzorgd. We konden altijd makkelijk schakelen over de mail, telefoon of whats app, ook tijdens de reis. Deze persoonlijke benadering én hun enthousiasme sprak ons erg aan. Tijdens ons verblijf in Hoedspruit is Sabine ook nog even bij ons langs geweest, leuk om haar ook persoonlijk te ontmoeten. Zowel Marcel als Sabine doen er alles aan om je een mooie reiservaring te geven. Ik kan Bijzonder Afrika daarom van harte aanbevelen!

Sigrid en familie (2019)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wat een fantastische reis heeft BijzonderAfrika voor ons samengesteld! We hebben
in 25 dagen van Kaapstad naar Johannesburg gereisd, waarin we veel hoogtepunten
van Zuid-Afrika hebben gezien. We hadden graag nog langer gebleven.

BijzonderAfrika weet heel veel over Zuid-Afrika en is ook lokaal goed
op de hoogte. De geboekte accommodaties waren stuk voor stuk prima,
prachtig gelegen, heerlijke ontbijten en topservice. Ook heeft
BijzonderAfrika een aantal excursies voor ons geboekt.

Er is goed rekening gehouden met onze wensen en verzoeken, ook de vele tips en
uitgebreide reisinformatie was top. Het persoonlijke contact voor, na
en zelfs tijdens de reis vonden we heel prettig. Daarnaast waren we
heel blij met gids Shaun, die ons door het Kruger National Park heeft gereden.
Hij heeft veel verteld over het park en heerlijk voor ons gebraaid,
echt een aanrader! Ook de kinderen (6 en 8) hebben genoten van de reis
en de trip met Shaun.

Helaas zijn we weer thuis, maar de herinneringen die blijven!

Groet René en Anneke (2019)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onze vakantie naar Namibië was top geregeld door Marcel en Sabine. Op basis van persoonlijke wensen en voorkeuren stellen zij een prachtige rondreis samen. Boek Namibië wel op tijd, want accommodaties zijn niet in overvloed beschikbaar in dit uitgestrekte land. Op het vliegveld werden we opgewacht door een lokale agent en naar de huurauto gebracht. Alle vouchers voor de hotels en de trips klopten. We hebben overnacht in schitterende accomodaties en prachtige trips gemaakt.  Namibië is een droog land, maar toch heel divers. In augustus is de woestijn ’s nachts koud en overdag een heerlijke temperatuur. Bij zee was het kouder, maar gelukkig wel droog. De rest van de tijd hebben we bijna overal buiten kunnen eten en genieten van de zonsondergang onder het genot van een glaasje wijn. Wij bevelen BijzonderAfrika van harte aan. Super attente communicatie en alles perfect geregeld. Wij hebben genoten van onze vakantie!
 
Hermi en Ton (2019)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een reis boeken dat doe je niet zomaar, daar gaat veel aan vooraf. Ik kwam bij Marcel & Sabine, en zij zijn stuk voor stuk toppers! Ze luisteren naar je en maken advies op maat. Waarom je bij Marcel en Sabine een reis moet boeken is juist om het persoonlijk contact! Het was een van de reizen van mijn leven. Ik raad hun iedereen aan, niet om het formele juist om het informele, en jij ter aller tijde centraal staat bij hun.
 
Veerle (2019)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inmiddels na een lange vliegreis, weer thuis. Wat hebben wij genoten van een FANTASTISCHE vakantie; een reis om nooit te vergeten!

Het spotten van de Big 5 in het mooie Krugerpark, de wijnlanden rondom Stellenbosch, de massage door struisvogels bij Oudtshoorn, met de zipline tussen de bomen door in Tsitsikamma National Park, de bungeejump vanaf de Bloukrans Bridge, heerlijk op het strand gezeten bij Knysna, de Tafelberg beklimmen, paragliden, Robbeneiland, bezoek aan een township/sloppenwijk in Kaapstad. En niet te vergeten alle mooie routes die we met de auto hebben gereden. Teveel om op te noemen.

Alles op een fantastische manier geregeld door jullie. Marcel, Sabine en Shaun, wat hebben jullie een geweldige reis voor ons samengesteld, met de mooiste locaties om te overnachten en de beste tips. Ongelooflijk bedankt voor alles!

Erik en Daphne (2019)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Van 2 juni tot en met 21 juni hebben wij genoten van een fantastische reis door Zuid-Afrika.

We hebben deze periode in Zuid -Afrika ervaren als heel bijzonder, we zijn op plekken geweest waar de doorsnee toerist nu net niet komt. Bijzonder Afrika streeft er naar het WOW effect bij hun reizigers te veroorzaken. Bij ons is dat zeker gelukt.

Eén aanbeveling heb ik zeker voor toekomstige reizigers naar Zuid-Afrika in de periode juni – juli, het is er bijna zeker droog, maar neem de waarschuwing van BijzonderAfrika echt in acht wanneer ze spreken over het meenemen van handschoenen en warme kleding want het is er ’s ochtends om 5:30 en in de avond na 17:00 echt beren koud (0-2°C) als je in een open Landcruiser op safari gaat.

Jij kunt Afrika wel verlaten, maar Afrika zal jou niet verlaten.

Jy kan Afrika verlaat, maar Afrika sal jou nie verlaat nie.

Trudy en Rinus (juni 2019)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hi Sabine,
Ja we hebben het geweldig gehad! 
Wat een mooie reis, 1 om nooit te vergeten we hebben genoten van elke dag.
Je hebt goed naar onze wensen geluisterd en daar waren we ook erg blij mee.
Jammer dat wij elkaar niet hebben kunnen zien.
P.s. kunnen wij misschien nog de foto's krijgen die Shaun heeft gemaakt tijdens onze reis. Kunnen wij die mooi bij ons foto boek gaan doen:).
Joost en Saphira (2019)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor onze vakantie hebben we gebruikt gemaakt van de lokale expertise van Sabine Stam van BijzonderAfrika. Samen met Marcel Kuiper levert zij vakanties op maat in Namibie, Botswana en Zuid-Afrika, waar ze zelf woont nadat ze verliefd is geworden op deze regio en de mensen. 

Wij hebben een prachtige week gehad. De samenwerking met Sabine was TOP! Ze denkt actief mee, heeft leuke, verrassende voorstellen, en weet wat bij jou past! De persoonlijke aandacht die zij geeft is hartverwarmend, zij heeft bij ons zeker bijgedragen aan de optimale belevening...

(KLM-piloot, recensie op BluePlanet van KLM, 2019)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste Sabine,

Ik wil je nog heel graag een bericht sturen om je te bedanken voor de geweldige ervaring die je ons gezin hebt bezorgd. Want het was in 1 woord: Geweldig fantastisch (Oké, 2 woorden dan ;-))

Vanaf de ontvangst op het vliegveld van Johannesburg voelde het zo ontzettend goed. We hebben prachtige dingen gezien (de Panoramaroute was overweldigend mooi), maar vooral ook zoveel gave dingen beleefd: de Big swing, het fietsen bij Unumbeza, de complete big 5 gespot, terwijl we genoten van een wijntje (hoe cool was dat!). De locaties waren geweldig, het leken wel sprookjes en we hebben genoten van al het heerlijke eten.

Maar wat me vooral is bij gebleven zijn alle lieve mensen: op de eerste plaats natuurlijk Shaun, het voelde echt als een vriend die met ons mee ging. De jongens hebben ontzettend veel van hem geleerd, zo leuk hoe hij alles wist over te brengen, ze hadden echt een klik met hem (en wij ook).
Maar ook alle medewerkers bij de accommodaties waren zo lief. De jongens hebben met ze gevoetbald, gekletst, gedanst en grapjes gemaakt, met tranen in hun ogen hebben ze afscheid genomen op de laatste ochtend. Onze jongste, had zelfs een huilbui toen we op het vliegveld afscheid hadden genomen van Shaun.

Onze middelste is inmiddels begonnen met sparen, want voor hem staat het vast: na zijn eindexamen gaat hij voor een paar maanden naar Zuid-Afrika, ook om iedereen te zien die hij ontmoet heeft, hij mist ze echt.

Nu ik dit schrijf weet ik niet of ik genoeg kan overbrengen hoe dankbaar ik ben dat je deze reis voor ons georganiseerd hebt, je moet mijn non-verbaal en alle enthousiaste armbewegingen die ik normaal kan maken helaas missen, maar ik hoop dat het toch een beetje gelukt is.

We gaan zeker nog ooit terug naar dit prachtige land en hopelijk ontmoeten we jou en Shaun dan ook of misschien wel in Nederland (als jullie de afslag Rosmalen nemen, voordat jullie naar Guus Meeuwis gaan;-)).

Dus, tot ziens!

Lieve groet, Gisela (2019)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hi Sabine,

Thx! We zijn inderdaad weer thuis…Maar wat hadden we graag nog wat langer gebleven !!!
We hebben echt een top trip gehad en wat waren we blij met Shaun ! Wat een goeie gast is dat !
Ik ga aan de slag om een aantal mooie recensies te schrijven voor zowel jullie, Shaun als de accommodaties. Daarnaast ga ik jou van feedback voorzien over onze reis…We zijn happy customers :)
We zijn stiekem een beetje verliefd geworden op zuid afrika, ‘we’ll be back’….
Ook hebben we hier een aantal vrienden lekker enthousiast lopen maken voor Zuid Afrika.😜
We sturen ze gewoon allemaal naar jullie toe...
Groetjes, Marc (2019)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha Sabine, 

We hebben het heerlijk gehad! Ook erg tevreden over de verschillende accommodaties. 
Verder heerlijk om opgehaald te worden van het vliegveld en dat de huurauto bezorgd werd was ook heel fijn. De trip naar het game reserve was intensief: lange rit (wel 5 uur) Het game reserve zelf was echt heel leuk en heerlijk luxe. Kortom, het was echt een cadeautje om zo midden in de winter even naar de zon en zomer te gaan. We hebben genoten van het lekkere weer, het fantastische en zeer betaalbare eten, de heerlijke wijnen, het prachtige landschap en de vriendelijke mensen. Wat ons betreft een aanrader voor iedereen die van genieten houdt! 

Rotterdamse groet, 
Lisette (2019)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste Sabine,

Wat vreselijk attent weer zo’n lieve mail! Wij hebben een prima vlucht gehad en vandaag weer aan het werk gegaan. 
Sabine, wij hebben zeer zeker genoten van de prachtige door jou georganiseerde reis! We hebben prachtige plekken gezien, in mooie accommodaties gezeten, heerlijk gegeten, dank hiervoor Sabine. 
Wij zullen zeer zeker jou bij eventuele Zuid-Afrika-gangers aanbevelen. 
Wat leuk dat Tom jullie toch nog gaat treffen, hij vindt het ook erg gezellig en prachtig bij jullie in Pilanesberg.
Nogmaals dank voor het organiseren van onze reis en veel succes met jullie bedrijf en alle plannen voor de toekomst voor jou en Shaun!

Hartelijke groet,
Joyce en Paul (2018)