Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg

Onderstaand vind je een greep uit reviews van klanten die met BijzonderAfrika de ultieme reis hebben gemaakt: 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste Marcel en Sabine,

Afgelopen vrijdag zijn wij thuis gekomen van een geweldige reis in Zuid Afrika en Mozambique. De route die jullie voor ons hebben uitgestippeld, de accomodaties, de transfers, de tips. Het was echt fantastisch!

De trip met onze gids Shaun rond Hazyview en Kruger was onvergetelijk! We hebben er een goede vriend in Zuid Afrika bijgekregen.

We willen jullie bedanken voor de fijne communicatie, jullie flexibiliteit, bereikbaarheid (ook tijdens onze reis), maar bovenal voor het regelen van een mega bijzondere reis door Zuid Afrika en Mozambique. Wij zullen Bijzonder Afrika bij iedereen aanraden en houden jullie zeker in gedachte voor een volgende reis naar Afrika!

P.s heel erg bedankt voor het van de fles champagne voor mijn 30e. Het was een verjaardag om nooit te vergeten!

Groetjes,

Yarah en Jelmer (augustus 2022)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste Marcel,

Na twee jaar uitstel door corona kwam het er deze zomer eindelijk van: de reis naar Zuid-Afrika samen met onze puberkinderen. Het is een onvergetelijk avontuur geworden waar wij alle vier met enorm veel plezier op terug kijken. De gehele reis was tot in de puntjes geregeld. Dikke pluim voor jouw persoonlijke betrokkenheid, flexibiliteit en zorgvuldigheid. Je hebt er echt voor gezorgd dat wij met een gerust hart op pad gingen en de gehele reis liep als een zonnetje.

De voorpret begon twee jaar geleden. Je hebt onze wensen toen prima vertaald naar een voor ons fijn reisschema. De opbouw, de afwisseling, het tempo en de locaties, alles klopte. Gestart in Kaapstad, gevlogen naar Durban, gereden via Kruger National Park en de Panorama Route tot ons eindpunt Johannesburg. Wat hebben we veel gezien en gedaan! De bekende plekken rondom Kaapstad, bijzondere game drives, de schitterende Panorama Route, de Blyde River Canyon, hiking, quad biking, zippen en als laatste ook heerlijk gerelaxt. We hebben geslapen in een guesthouse, een safaritent, een lodge, een B&B en een hotel. Alles kleinschalig en met uitstekend comfort. Uitschieter voor ons was Umlani Bushcamp in Timbavati, in het Kruger: overnachten in een ronde Afrikaanse hut (en een nacht in een boomhut!), heerlijk eten, onvergetelijke game drives, kruiken mee als het fris was, met z’n allen om het vuur na het diner en soms olifanten of giraffen zien drinken aan de overkant van de rivierbedding. Voor ons het ultieme Afrika gevoel!

Voordat we vertrokken vonden we het best een beetje spannend, met name omdat je in deze regio ook op je hoede moet zijn. Toch hebben we met ons gezonde verstand en jouw uitleg ontspannen gereisd. Nu we weer thuis zijn kan ik absoluut zeggen: WE HEBBEN GENOTEN! Dank je wel voor alles!

Hartelijke groet,
Eric en Nini (juli 2022)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hi Sabine!

We hebben een hele leuke laatste dag met Shaun gehad. Hij heeft er echt iets van gemaakt!
We hebben een super vakantie gehad! Je hebt het superleuk samengesteld, alle accommodaties/lodges waren super. Super veel dank! Een volgende reis willen we graag weer bij jou doen en het lijkt ons leuk elkaar te zien als het uitkomt in december als jullie in Nederland zijn. 

Voor nu in elk geval heel veel dank!
Manon & familie (juli 2022)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hallo Sabine, 

Om te beginnen hebben we een fantastische vakantie in Zuid-Afrika gehad. We zijn zeer tevreden over onze vakantie en hebben bedacht dat deze toch wel een cijfer 9 heeft verdiend ;-)! We hebben veel dieren gezien en ik (Trudy) heb zelfs een bushwalk gedaan. Dat was heel bijzonder. Het eten was heerlijk en gevarieerd. Nog bedankt voor de fles bubbels die we hebben gekregen. De game drives waren voortreffelijk. We willen jullie dan ook heel erg bedanken voor al het werk en tijd die jullie hebben gespendeerd om ons een fantastische vakantie te bezorgen. 

Groet, 

Trudy (juni 2022)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Begin dit jaar besloten wij een keer een safari in Afrika te willen maken. Om ons te oriënteren op het aanbod besloten wij de Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen te bezoeken. Na meerdere stands bezocht te hebben raakten wij in gesprek met Marcel van BijzonderAfrika.nl.

Het was een aangenaam en goed gesprek en met de toezegging voor een persoonlijk reisvoorstel gingen wij weer naar huis. Normaliter kan ik zelf uren besteden aan het plannen van een rondreis en het selecteren van de perfecte hotels, dus ik was benieuwd naar het reisvoorstel. Het voorstel overtrof onze verwachtingen. Er was duidelijk heel goed naar ons geluisterd. Onze specifieke wensen en voorkeuren kwamen volledig terug in een opgemaakt voorstel.  Wij waren direct enthousiast.  Als kritische consument heb ik nog e.e.a. nagekeken en na deze check hebben wij ons akkoord gegeven op het reisvoorstel. Vanaf het eerste contact hebben wij de persoonlijke en goede service van BijzonderAfrika mogen ervaren.

Wij combineerden het Greater Kruger Park, de Panoramaroute en een bezoek aan Kaapstad en de wijngebieden. De accommodaties waren allemaal bijzonder door ligging, gastvrijheid, comfort en design. De haal- en brengservice van het vliegveld, de bezorgservice van de huurauto.  De informatie vooraf!  Alles heeft aan onze verwachtingen voldaan. Tijdens onze reis domineerde het coronavirus het nieuws en de ontwikkelingen volgde elkaar in rap tempo.  Uiteindelijk voelde wij ons genoodzaakt, indien mogelijk snel huiswaarts te keren.  Ook hiermee heeft BijzonderAfrika.nl ons zeer goed geholpen. Ik realiseer me dat het een vrij lange beoordeling is geworden, maar alles klopte gewoon! Wij kijken er oprecht naar uit om onze volgende reis weer met BijzonderAfrika.nl te plannen.  

Jaap van Zeland & Thomas Kloppenburg (maart 2020)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Goedemiddag Sabine en Marcel,

Wij komen al jaren in Zuidelijk Afrika, wat we meestal zelf regelen en uitzoeken. Goede vrienden van ons, maakten ons op jullie attent. Zij hadden goede ervaringen met jullie en zeker de prijzen zijn niet over de top.

Als je alles zelf boekt denk je altijd dat je dan het beste van alles uitgezocht hebt. Vorig jaar hadden we een nare ervaring met een lodge, waar wij van dachten dat het geweldig zou zijn. Als je dan merkt dat het paradijsje dat wij uitgezocht hebben, daar absoluut niet aan voldoet, is dat een kater voor ons.

Onze vrienden verzekerden ons, dat jullie persoonlijke ervaring hebben met alle accommodaties, voor je er gasten naar toe laat gaan. We wilden lekker even in de relax modus, dus zochten we contact met Sabine van Bijzonderafrika. Dat gesprek verliep erg prettig en we kregen alle vrijheid om zelf te bepalen wat we graag wilden. Sabine maakte een mooi reisvoorstel.

Eerst twee weken in het noorden en zijn we met Shaun het Krugerpark ingegaan. Hij wist ons zoveel te vertellen, alsof we er voor de eerste keer kwamen. Geweldig Shaun, bedankt voor de nieuwe aspecten in het Krugerpark. Wij noemden het bijzonder genieten! Na het Krugerpark, nog een paar dagen uitgerust in het pareltje van Hoedspruit. Daar kwamen Shaun en Sabine ons ’s middags nog een keer opzoeken, voor een fietstochtje, inclusief wijntje en giraffen. Wat leuk om mee te maken. Sabine maakte zich toen al een beetje zorgen om het Coronavirus, wat Zuid-Afrika ook bereikt had. Ach, dachten wij ,dat zal toch wel meevallen. Groot land!

Op naar Hazyview, met weer een fantastische locatie. De panoramaroute blijft prachtig om te zien, zeker met het mooie weer. 

Toen werd duidelijk dat het Coronavirus steeds dichterbij kwam. Wat ben je dan blij, dat er dan 2 toppers zijn, die je daar op attenderen. In goed overleg met Sabine hebben we besloten om onze reis voortijdig af te breken.

Jammer, maar wel erg fijn dat er dan een reisorganisatie is, die voor je klaarstaat. Sabine heeft alles geregeld, nieuwe tickets, annuleren van lodges en autohuur. Zodat wij net op tijd voor de grenzen gingen sluiten uit Zuid Afrika konden vertrekken.

Het heeft zo moeten zijn, dat we uitgerekend deze reis bij Bijzonderafrika geboekt hadden. Dank jullie wel, Sabine, Shaun en Marcel voor jullie tomeloze inzet, in deze, ook voor jullie crisis situatie.

Toen we thuis waren, werd er ook nog aan ons gedacht. We kregen van Sabine, en ook van Marcel een telefoontje, of we de vlucht goed hadden doorstaan en dat ze met het overige aan de slag zouden gaan.

Ondanks dat we een kortere vakantie hadden dan gepland, kijken we er met een goed gevoel op terug.

We hopen met vele anderen, dat we gezond door deze crisis mogen komen. En dat we voor ons vervolg van de reis, volgend jaar weer bij jullie terugkomen.

DANK DANK DANK Sabine en Marcel en onze bushguide Shaun!

Tot later en een lieve groet,

Jan en Ans, maart 2020

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De persoonlijke benadering en het verwerken van onze individuele wensen door Bijzonder Afrika heeft onze gezinsreis door Zuid Afrika tot een groot succes gemaakt. Marcel heeft onze reis met veel zorg samengesteld. Al onze persoonlijke wensen zijn vertaald in een uniek reisplan. De hoogtepunten waren onder andere: de canopy tour, de privé-safari door het Krugerpark en het bezoek aan de Zulu-Homestead. Met name Krugergids Shaun van CAROK Tours (een plaatselijke partner van Bijzonder Afrika) heeft ons bezoek aan Kruger zeer speciaal gemaakt. Hij vertelde heel enthousiast over alle flora en fauna en betrok onze kinderen heel goed in het avontuur. Dit gold ook voor onze gastheer bij de Zulu Homestead. Een zeer enthousiaste verteller over de Zulu-cultuur. Met een groot respect voor de Zulu’s en heel veel kennis. Logeren bij de Zulu’s was echt een unieke en bijzondere ervaring. Alle accommodaties uitgezocht door Bijzonder Afrika sloten aan bij onze wensen. Persoonlijke gastvrije sfeer, goede service. Tips voor gezinnen als men op reis gaat door Zuid Afrika. Houd bij een rondreis met eigen auto rekening met langere reistijden dan je vooraf misschien kunt inschatten. Kies als huurauto bij voorkeur een stevige 4x4, dan voel je je veiliger in het verkeer. De wegen zijn overigens zeker voor Afrikaanse begrippen behoorlijk goed!

Alice en familie (maart 2020)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hi Marcel, Sabine,

We zijn weer thuis na een onvergetelijke reis die veel indruk op ons heeft gemaakt.

35 dagen mogen rondreizen in dit fascinerende land was een openbaring die we niet snel zullen vergeten.

Wat begon met een praatje op de golfbaan mondde uit in een voorstel van jou waarin al onze wensen waren opgenomen.

Victoria Falls, Krugerpark, Swaziland, het ontdekken van Oost en West Zuid-Afrika en natuurlijk golfen op mooie banen.
Het was voor ons de eerste keer naar ZA en we waren best een beetje nerveus of alles goed zou gaan.
Onnodig want alles was tot in de puntjes geregeld: gidsen, tours, safari’s, golftijden, lodges (wat zaten er prachtige tussen!), alles klopte.

Zelfs de laatste vier dagen had je prachtig weer geregeld in Kaapstad zodat we de Tafelberg, Kaap de Goede Hoop en Robbeneiland in prima omstandigheden konden beleven.

De informatie die je ons van te voren op schrift, in mails en een persoonlijk gesprek gegeven hebt werd door ons als zeer prettig en nuttig ervaren en hebben we veel aan gehad.

Aan het eind van de reis zaten we al te plannen welke plaatsen we volgende keer verder willen ontdekken want Zuid Afrika heeft ons hart gestolen en we gaan zeker terug.

Bedankt voor de service en de persoonlijke aandacht (ook onderweg diverse appjes gehad of alles goed ging) en we kunnen andere mensen alleen maar aanraden om een Zuid Afrika reis bij jullie te boeken.

Heel hartelijke groet van Suzan en Martin (2020)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Goedemiddag Sabine,
Ik wilde je heel graag laten weten dat we een fantastische vakantie hebben gehad mede dankzij jou en jullie hulp. We zijn op prachtige plekken geweest en sommige dingen hebben veel indruk gemaakt. Ik durf wel te zetten dat Zuid-Afrika een gedeelte van mijn hart gesloten heeft. 
Zonder jou hulp was het niet zo gaaf geweest. Mijn complimenten en dank voor de mooie plekken die je uitgekozen hebt. Het heeft me ook laten inzien welk type plek ons het meeste aanspreekt.
Ik weet zeker dat we in de toekomst Zuid-Afrika nog eens bezoeken en dat we je zeker nog eens om hulp gaan vragen. In het kader daarvan zou ik het super leuk vinden (mits je er een keer tijd voor wilt maken) na te praten over de locaties en de keuzes en mogelijkheden die er nog meer zijn.
Nogmaals grote dank en een fijne jaarwisseling.
Lieve groet
Natasja en Ian (2019)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Afgelopen maand hebben wij een reis gemaakt door Zuid Afrika. Deze reis was echt fantastisch! Dankzij Bijzonder Afrika hebben wij Zuid Afrika op een fantastische manier leren kennen. Na de eerste gesprekken kregen wij al direct het goeie gevoel. Dit resulteerde in een voorstel dat wij direct en onverkort overnamen.

De afwisseling van de locaties was voor ons ideaal. De ene keer wat meer luxe, dan andere keer wat meer design. Maar alle locaties hadden een ding gemeen. Ze waren kleinschalig en zeker niet massaal. Waar vind je dit nog?

Ook de activiteiten waren spot on. Wij en onze puber kinderen vonden de activiteiten zoals de drives in Kruger Park en quad rijden fantastisch!
Een paar adviezen: in Joburg en Kaapstad zou ik geen auto te huren. Met Uber kom je overal sneller, veiliger en ook nog goedkoper want parkeren is duurder dan de Uber. De boot naar
Robbeneiland en de kabelbaan naar de top van Tafelberg gaan regelmatig niet door het matige weer. Wellicht pas reserveren als je daar bent.

Kortom, onze reis door Zuid Africa is een groot succes geworden. Marcel en Sabine hebben met hun fantastische ervaringen ons heel goed kunnen helpen met de goeie keuzes. Ik kan dit team dan ook met alle plezier aanbevelen. Wij zullen in ieder geval onze volgende bezoek aan zuidelijk Africa weer boeken bij Bijzonder Africa!

Goeie reis. Nick & Barbara, 2019

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na de fantastische reis  door het Zuid-Oosten (Drakensbergen-de kust van St. Lucia -eSwatini) en het Krugerpark en de Panoramaroute die je voor ons hebt geregeld is een woord van dank zeker op zijn plaats.

De prachtige lodges die we bezocht hebben, de mensen die ons daar verwend hebben, geweldig allemaal!

Wat ons ook opviel was waar we ook kwamen de reactie van de staff was dat je voor hen een goede bekende dan wel vriend was en ze alleen daarom al hun uiterste best deden om ons te verwennen.

Daarnaast is natuurlijk de geweldige indruk die de natuur steeds weer op je maakt. Iets om uit te zien naar de volgende Zuid-Afrika reis, want dat die er komt dat is zeker en dan kloppen we zeker weer bij je aan.

Nogmaals hartelijk dank!

Lieve groet,

Sam en Petra (nov 2019)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lieve Sabine,
Dank dank voor de goed georganiseerde reis, die meer dan dat, aan onze verwachtingen en wensen heeft voldaan.
Cultuur gesnoven, prachtige natuur, dieren groot en klein in hun leefgebied,  met als hoogtepunt de luipaard die Shaun( wat een man hè) vond in Kruger Park, adembenemend!!!
De lodges waar we zo warm ontvangen werden door eigenaren en staff op schitterende plekken.
Niet te vergeten in het bushkamp waar je werd gewekt door een symfonie van vogel geluiden, je wist soms gewoon niet wat je meemaakte. 
Onze wens was Zuid-Afrika te ervaren, te ruiken, te proeven en de mensen te leren kennen, nou Sabine dat is dank zij jou gelukt. Het land heeft ons diep geraakt.
We hebben genoten . 
Baie dankie met een drukkie, Chris en Carla (okt 2019)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

‘Bijzonder Afrika heeft ons een onvergetelijke vakantie bezorgd! Allereerst konden wij aangeven wat wij graag wilden doen in Zuid-Afrika, waarop Sabine een reisvoorstel in elkaar heeft gezet. In dit reisvoorstel heeft zij rekening gehouden met onze wensen, heel fijn! De reis zelf was ook echt fantastisch. We hebben zulke mooie en gave dingen gezien en gedaan. We zijn gestart in het Krugerpark, daarna hebben we de Panorama Route gedaan. De eerste week was Shaun onze chauffeur. Een super gezellige en lieve man! Het was heel fijn dat we de eerste week niet meteen in het diepe werden gegooid en niet meteen samen waren, maar dat hij ons wat dingetjes over Zuid-Afrika kon vertellen en dat hij ons liet wennen aan het links rijden op de weg. Na de eerste week zijn we naar Port Elizabeth gevlogen, daar kregen wij onze eigen huurauto voor de komende 2 weken. We hebben die 2 weken bij de volgende plekken overnacht: ADDO Elephant National Park, Tsitsikamma, Oudtshoorn, Stellenbosch, Hermanus en de laatste 3 nachten Kaapstad. Elke plek is stuk voor stuk zo mooi en zo bijzonder. Alle accommodaties waren goed verzorgd en alles was vanuit Bijzonder Afrika goed geregeld. Overal waar we kwamen konden we meteen inchecken. Daarnaast regelt Sabine niet alleen alles omtrent je vakantie, maar toont ze ook oprechte interesse in haar ‘klanten’. Ik zou echt iedereen aanraden om deze onvergetelijke reis te maken via Bijzonder Afrika. Sterker nog, omdat ik zo enthousiast ben over Bijzonder Afrika en de reis die we hebben gemaakt, heeft een vriendin van mij al contact met Bijzonder Afrika opgenomen om hun reis ook bij hen te boeken voor de zomer van 2020.’

Wij willen jou en Shaun dan ook bij deze heel erg bedanken! 😊

Groetjes,

Shanice & Denise (sept 2019)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

We hebben een reis van 3 weken gemaakt door Botswana en het noordoostelijke deel van Zuid-Afrika. Het was prachtig! Vooraf hebben we onze plannen en wensen doorgenomen met Marcel. Hij heeft uitgebreid de tijd voor ons genomen en heeft samen met Sabine een reis samengesteld die perfect aansloot bij wat wij in gedachten hadden. Alle informatie vooraf was erg duidelijk en verzorgd. We konden altijd makkelijk schakelen over de mail, telefoon of whats app, ook tijdens de reis. Deze persoonlijke benadering én hun enthousiasme sprak ons erg aan. Tijdens ons verblijf in Hoedspruit is Sabine ook nog even bij ons langs geweest, leuk om haar ook persoonlijk te ontmoeten. Zowel Marcel als Sabine doen er alles aan om je een mooie reiservaring te geven. Ik kan Bijzonder Afrika daarom van harte aanbevelen!

Sigrid en familie (2019)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sabine Stam heeft een fantastische reis voor ons georganiseerd in Botswana/Zuid Afrika.

We hebben prachtige plekken bezocht, heel veel dieren gespot en genoten van heerlijke (vaak kleinschalige) lodges.

Hoogtepunt vonden we de vijfdaagse safari in Moremi NP en de Okavango Delta. De beleving van kamperen in de wildernis met de fantastische begeleiding van driver/guide Mod en zijn team was in een woord geweldig!

En als toetje hebben we na een paar intensieve weken nog drie heerlijke dagen ontspannen in de Unembeza Lodge in Hoedspruit met als afsluiting een verrassingsborrel in de bush met Sabine en haar partner Shaun! 

Alle credits voor Sabine. Ook als het even niet klopte was een appje voldoende om het direct op te lossen! 

Dankie voor een geweldige reis! 

Hans, Ingrid, Silvia, Ferdie en Marjo

20 juli-9 augustus 2019

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wat een fantastische reis heeft BijzonderAfrika voor ons samengesteld! We hebben
in 25 dagen van Kaapstad naar Johannesburg gereisd, waarin we veel hoogtepunten
van Zuid-Afrika hebben gezien. We hadden graag nog langer gebleven.

BijzonderAfrika weet heel veel over Zuid-Afrika en is ook lokaal goed
op de hoogte. De geboekte accommodaties waren stuk voor stuk prima,
prachtig gelegen, heerlijke ontbijten en topservice. Ook heeft
BijzonderAfrika een aantal excursies voor ons geboekt.

Er is goed rekening gehouden met onze wensen en verzoeken, ook de vele tips en
uitgebreide reisinformatie was top. Het persoonlijke contact voor, na
en zelfs tijdens de reis vonden we heel prettig. Daarnaast waren we
heel blij met gids Shaun, die ons door het Kruger National Park heeft gereden.
Hij heeft veel verteld over het park en heerlijk voor ons gebraaid,
echt een aanrader! Ook de kinderen (6 en 8) hebben genoten van de reis
en de trip met Shaun.

Helaas zijn we weer thuis, maar de herinneringen die blijven!

Groet René en Anneke (2019)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onze vakantie naar Namibië was top geregeld door Marcel en Sabine. Op basis van persoonlijke wensen en voorkeuren stellen zij een prachtige rondreis samen. Boek Namibië wel op tijd, want accommodaties zijn niet in overvloed beschikbaar in dit uitgestrekte land. Op het vliegveld werden we opgewacht door een lokale agent en naar de huurauto gebracht. Alle vouchers voor de hotels en de trips klopten. We hebben overnacht in schitterende accomodaties en prachtige trips gemaakt.  Namibië is een droog land, maar toch heel divers. In augustus is de woestijn ’s nachts koud en overdag een heerlijke temperatuur. Bij zee was het kouder, maar gelukkig wel droog. De rest van de tijd hebben we bijna overal buiten kunnen eten en genieten van de zonsondergang onder het genot van een glaasje wijn. Wij bevelen BijzonderAfrika van harte aan. Super attente communicatie en alles perfect geregeld. Wij hebben genoten van onze vakantie!
 
Hermi en Ton (2019)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een reis boeken dat doe je niet zomaar, daar gaat veel aan vooraf. Ik kwam bij Marcel & Sabine, en zij zijn stuk voor stuk toppers! Ze luisteren naar je en maken advies op maat. Waarom je bij Marcel en Sabine een reis moet boeken is juist om het persoonlijk contact! Het was een van de reizen van mijn leven. Ik raad hun iedereen aan, niet om het formele juist om het informele, en jij ter aller tijde centraal staat bij hun.
 
Veerle (2019)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inmiddels na een lange vliegreis, weer thuis. Wat hebben wij genoten van een FANTASTISCHE vakantie; een reis om nooit te vergeten!

Het spotten van de Big 5 in het mooie Krugerpark, de wijnlanden rondom Stellenbosch, de massage door struisvogels bij Oudtshoorn, met de zipline tussen de bomen door in Tsitsikamma National Park, de bungeejump vanaf de Bloukrans Bridge, heerlijk op het strand gezeten bij Knysna, de Tafelberg beklimmen, paragliden, Robbeneiland, bezoek aan een township/sloppenwijk in Kaapstad. En niet te vergeten alle mooie routes die we met de auto hebben gereden. Teveel om op te noemen.

Alles op een fantastische manier geregeld door jullie. Marcel, Sabine en Shaun, wat hebben jullie een geweldige reis voor ons samengesteld, met de mooiste locaties om te overnachten en de beste tips. Ongelooflijk bedankt voor alles!

Erik en Daphne (2019)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Van 2 juni tot en met 21 juni hebben wij genoten van een fantastische reis door Zuid-Afrika.

We hebben deze periode in Zuid -Afrika ervaren als heel bijzonder, we zijn op plekken geweest waar de doorsnee toerist nu net niet komt. Bijzonder Afrika streeft er naar het WOW effect bij hun reizigers te veroorzaken. Bij ons is dat zeker gelukt.

Eén aanbeveling heb ik zeker voor toekomstige reizigers naar Zuid-Afrika in de periode juni – juli, het is er bijna zeker droog, maar neem de waarschuwing van BijzonderAfrika echt in acht wanneer ze spreken over het meenemen van handschoenen en warme kleding want het is er ’s ochtends om 5:30 en in de avond na 17:00 echt beren koud (0-2°C) als je in een open Landcruiser op safari gaat.

Jij kunt Afrika wel verlaten, maar Afrika zal jou niet verlaten.

Jy kan Afrika verlaat, maar Afrika sal jou nie verlaat nie.

Trudy en Rinus (juni 2019)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hi Sabine,
Ja we hebben het geweldig gehad! 
Wat een mooie reis, 1 om nooit te vergeten we hebben genoten van elke dag.
Je hebt goed naar onze wensen geluisterd en daar waren we ook erg blij mee.
Jammer dat wij elkaar niet hebben kunnen zien.
P.s. kunnen wij misschien nog de foto's krijgen die Shaun heeft gemaakt tijdens onze reis. Kunnen wij die mooi bij ons foto boek gaan doen:).
Joost en Saphira (2019)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor onze vakantie hebben we gebruikt gemaakt van de lokale expertise van Sabine Stam van BijzonderAfrika. Samen met Marcel Kuiper levert zij vakanties op maat in Namibie, Botswana en Zuid-Afrika, waar ze zelf woont nadat ze verliefd is geworden op deze regio en de mensen. 

Wij hebben een prachtige week gehad. De samenwerking met Sabine was TOP! Ze denkt actief mee, heeft leuke, verrassende voorstellen, en weet wat bij jou past! De persoonlijke aandacht die zij geeft is hartverwarmend, zij heeft bij ons zeker bijgedragen aan de optimale belevening...

(KLM-piloot, recensie op BluePlanet van KLM, 2019)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste Sabine,

Ik wil je nog heel graag een bericht sturen om je te bedanken voor de geweldige ervaring die je ons gezin hebt bezorgd. Want het was in 1 woord: Geweldig fantastisch (Oké, 2 woorden dan ;-))

Vanaf de ontvangst op het vliegveld van Johannesburg voelde het zo ontzettend goed. We hebben prachtige dingen gezien (de Panoramaroute was overweldigend mooi), maar vooral ook zoveel gave dingen beleefd: de Big swing, het fietsen bij Unumbeza, de complete big 5 gespot, terwijl we genoten van een wijntje (hoe cool was dat!). De locaties waren geweldig, het leken wel sprookjes en we hebben genoten van al het heerlijke eten.

Maar wat me vooral is bij gebleven zijn alle lieve mensen: op de eerste plaats natuurlijk Shaun, het voelde echt als een vriend die met ons mee ging. De jongens hebben ontzettend veel van hem geleerd, zo leuk hoe hij alles wist over te brengen, ze hadden echt een klik met hem (en wij ook).
Maar ook alle medewerkers bij de accommodaties waren zo lief. De jongens hebben met ze gevoetbald, gekletst, gedanst en grapjes gemaakt, met tranen in hun ogen hebben ze afscheid genomen op de laatste ochtend. Onze jongste, had zelfs een huilbui toen we op het vliegveld afscheid hadden genomen van Shaun.

Onze middelste is inmiddels begonnen met sparen, want voor hem staat het vast: na zijn eindexamen gaat hij voor een paar maanden naar Zuid-Afrika, ook om iedereen te zien die hij ontmoet heeft, hij mist ze echt.

Nu ik dit schrijf weet ik niet of ik genoeg kan overbrengen hoe dankbaar ik ben dat je deze reis voor ons georganiseerd hebt, je moet mijn non-verbaal en alle enthousiaste armbewegingen die ik normaal kan maken helaas missen, maar ik hoop dat het toch een beetje gelukt is.

We gaan zeker nog ooit terug naar dit prachtige land en hopelijk ontmoeten we jou en Shaun dan ook of misschien wel in Nederland (als jullie de afslag Rosmalen nemen, voordat jullie naar Guus Meeuwis gaan;-)).

Dus, tot ziens!

Lieve groet, Gisela (2019)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hi Sabine,

Thx! We zijn inderdaad weer thuis…Maar wat hadden we graag nog wat langer gebleven !!!
We hebben echt een top trip gehad en wat waren we blij met Shaun ! Wat een goeie gast is dat !
Ik ga aan de slag om een aantal mooie recensies te schrijven voor zowel jullie, Shaun als de accommodaties. Daarnaast ga ik jou van feedback voorzien over onze reis…We zijn happy customers :)
We zijn stiekem een beetje verliefd geworden op zuid afrika, ‘we’ll be back’….
Ook hebben we hier een aantal vrienden lekker enthousiast lopen maken voor Zuid Afrika.😜
We sturen ze gewoon allemaal naar jullie toe...
Groetjes, Marc (2019)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha Sabine, 

We hebben het heerlijk gehad! Ook erg tevreden over de verschillende accommodaties. 
Verder heerlijk om opgehaald te worden van het vliegveld en dat de huurauto bezorgd werd was ook heel fijn. De trip naar het game reserve was intensief: lange rit (wel 5 uur) Het game reserve zelf was echt heel leuk en heerlijk luxe. Kortom, het was echt een cadeautje om zo midden in de winter even naar de zon en zomer te gaan. We hebben genoten van het lekkere weer, het fantastische en zeer betaalbare eten, de heerlijke wijnen, het prachtige landschap en de vriendelijke mensen. Wat ons betreft een aanrader voor iedereen die van genieten houdt! 

Rotterdamse groet, 
Lisette (2019)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste Sabine,

Wat vreselijk attent weer zo’n lieve mail! Wij hebben een prima vlucht gehad en vandaag weer aan het werk gegaan. 
Sabine, wij hebben zeer zeker genoten van de prachtige door jou georganiseerde reis! We hebben prachtige plekken gezien, in mooie accommodaties gezeten, heerlijk gegeten, dank hiervoor Sabine. 
Wij zullen zeer zeker jou bij eventuele Zuid-Afrika-gangers aanbevelen. 
Wat leuk dat Tom jullie toch nog gaat treffen, hij vindt het ook erg gezellig en prachtig bij jullie in Pilanesberg.
Nogmaals dank voor het organiseren van onze reis en veel succes met jullie bedrijf en alle plannen voor de toekomst voor jou en Shaun!

Hartelijke groet,
Joyce en Paul (2018)