• darkblurbg

Centraal Kalahari

De Kalahari is een 'halfwoestijn' die de grenzen overschrijft met Namibië en Zuid-Afrika. Het uitgestrekte en bijzondere landschap is de ultieme reden om de Kalahari te bezoeken. Er zijn mogelijkheden om wild te spotten, maar dat is in de Kalahari niet de voornaamste reden. 

Het landschap van de Kalahari bestaat uit een grote vlakte met spaarzame vegetatie. Hoewel er weinig regen valt, valt er genoeg om steppe en savannevegetatie te laten groeien. Het totale gebied omvat meerdere landen en is daarmee zeer uitgestrekt. In het hart van Botswana is een deel uitgeroepen tot het Centraal Kalahari Game Reserve. Hoewel er een aantal zeldzame dieren rondtrekken zoals de leeuw met zwarte manen en de bruine hyena is er wat geluk voor nodig om deze tegen te komen. Er trekken daarentegen voldoende springbokken, gemsbokken en wildebeesten rond. En u kunt er de aandoenlijke stokstaartjes zien.

Het gebied wordt relatief weinig bezocht. De Kalahari trekt met name de ervaren Afrika-reizigers. Van oudsher is de Kalahari het leefgebied van de San Bosjesmannen.