• darkblurbg

Inhambane is een voormalig Portugees handelsplaatsje in een mooie tropische omgeving. Als je iets verder gaat naar het noorden kom je uit bij de Bazaruto Archipel. Dit archipel bestaat uit de eilanden Bazaruto, Benguerra, Magaruque, Santa Carolina en Bangue. De meeste eilanden zijn 'losgekomen' van het vasteland en de eilanden zijn absolute parels. 

Inhambane

Inhambane is met Maputo de oudste en meest charmante 'stad' van het land. De sfeer in dit gezellige plaatsje is ontspannen en ook kun je hier nog de cultuur vinden wat stamt uit de Portugese kolonie. Hier is het heerlijk om over kleurrijke marktjes te lopen en net buiten de stad vind je de mooiste straden van Tofo en Barra. Ook is het leuk om vanuit Inhambane excursies te maken naar diverse eilanden, zoals Ratos en Parcos. 

De Bazaruto Archipel

Als je van duiken of snorkelen houdt, is dit 'the place to be'! Hier zijn nog ongerepte koraalfiffen en een magische onderwaterwereld te ontdekken. Maar ook op het land is er genoeg te zien, denk hierbij aan veel inheemse planten vanwege het rijke eco-systeem, veel diverse dieren en vogels. Hier zijn zelfs veel flamingo's en grote schildpadden te vinden!