• darkblurbg

Wat maakt Zuid-Afrika zo bijzonder

Zuid-Afrika is één van de meest fascinerende landen ter wereld. Het perfecte land om van uw vakantie een droomreis te maken. De afwisseling in landschappen, cultuur en klimaat: de wereld is in één land samengekomen. Het is ook niet voor niets dat Zuid-Afrika de laatste jaren al vaak is bekroond tot het mooiste land ter wereld!

Zuid-Afrika heeft een oppervlakte van ruim 1.200.000 km2 en is hiermee dus ruim 30 x keer zo groot als Nederland. Zuid-Afrika heeft een kustlijn van meer dan 3000 kilometer en het land kent 9 officiële provincies. Het land is daarom erg divers.

Denk aan de noordelijke provincies North West en Limpopo. Dat voelt meer Afrikaans, met geweldige safari mogelijkheden. Mpumalanga is de provincie met als grootste trekpleister Kruger National Park. De provincies West-Kaap en Oost-Kaap doen iets meer Europees aan met Kaap-Hollandse architectuur, de wijnlanden en de mooiste golfbanen ter wereld. Kaapstad, met een bijzondere mix van cultuur, heerlijke restaurants en evenementen.

De woestijn in de Kalahari, Kgalakgadi Transfrontier Park en Augrabies in de provincie Noord-Kaap zijn weer zo anders dan de ongerepte Wild Coast en de imposante Drakensbergen van de provincie Kwazulu-Natal. Vanuit Kwazulu Natal, de Oost-Kaap en de Vrij Staat is het mogelijk een bezoek te brengen aan Lesotho. Lesotho is weer totaal anders, een onafhankelijk koninkrijk met een interessante cultuur. Het economisch hart van het land ligt in de provincie Gauteng, waar twee bijzondere steden liggen: Johannesburg en Pretoria. 

Vaak bovenaan de lijst met ervaringen van onze reizigers zijn de ontmoetingen met de vriendelijke bevolking. Stel u open voor hun gastvrijheid en geniet van het land met haar prachtige cultuur. Bijzonder Zuid-Afrika zal u telkens verrassen!

Reizen in Zuid-Afrika kan op verschillende manieren: je kunt ervoor kiezen een self drive te maken, of op pad onder begeleiding van een gids voor een privé-rondreis. Je kunt kiezen voor luxe, bijzondere accommodaties of een 4x4 met een daktent en op de bonnefooi Zuid-Afrika ontdekken. Ook is het mogelijk om diverse delen van het land vliegend te overbruggen.

Er zijn verschillende opties voor het invullen van een reis in Zuid-Afrika: wil je een relaxte rondreis of houd je meer van een actieve vakantie? Ben je graag sportief bezig, maak je graag een lange wandeling (hike) of golf je graag? Of geniet je vooral van 'fine dining', goede wijnen in de mooiste restaurants? Is de grootste wens de reis in natuur -of game reserves door te brengen of wil je de bijzondere plekken in de steden ontdekken? BijzonderAfrika helpt je graag om de droomreis uit te stippelen!

Ook helpen wij graag met een strandverlenging naar bijvoorbeeld Mozambique of Zanzibar. 

Lees hier over inspiratiereizen naar Zuid-Afrika.