• darkblurbg

Mozambique ligt in Zuidoost-Afrika en ligt tussen Zuid-Afrika en Tanzania. Het land grenst aan Malawi, eSwatini (voorheen Swaziland), Tanzania, Zambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika. 

Het landschap bestaat vooral uit lange en vlakke kustgebieden met in het midden bergachtige gebieden. De 2655 km lange kustlijn wordt in het noorden gekenmerkt door kliffen en rond de Zambezi-delta door uitgestrekte mangrovemoerassen. 

Meer naar het zuiden kenmerkt de kust zich door duinen en lagunes. Hier zijn leuke stranddorpjes te vinden met directe toegang tot de mooie stranden. 

Waarom naar Mozambique op reis? 

Dit prachtige Afrikaanse land staat bekend om de mooie stranden. We vinden dat het daarom een perfecte bestemming is om een reis in Zuidelijk Afrika te sluiten met Mozambique als strandbestemming. Heerlijk om te relaxen aan de hagelwitte stranden na een indrukwekkende reis door Zuidelijk Afrika of Tanzania. Mozambique staat nog steeds in de kinderschoenen van een veelbelovende toekomst qua toerisme.

Maputo is een leuke, levendige stad. Omdat Mozambique een voormalig Portugese kolonie is, leeft het Portugese gevoel door in de keuken, qua drankjes en de kleurigheid op straat. 

Inhambane is een voormalig Portugees handelsplaatsje in een mooie tropische omgeving. Als je iets verder gaat naar het noorden kom je uit bij de Bazaruto Archipel. Dit archipel bestaat uit de eilanden Bazaruto, Benguerra, Magaruque, Santa Carolina en Bangue. De meeste eilanden zijn 'losgekomen' van het vasteland en de eilanden zijn absolute parels. 

De Quirimbia Archipel bestaat uit 32 koraaleilanden voor de kust en ligt meer in het noorden van Mozambique. Deze eilanden worden bezocht door de echte avonturier op zoek naar de parels qua strand en eiland en is nog ongerepter dan de regio rondom Inhambane. Er zijn vele koraal riffen en witte zandstranden. Het onderwaterleven in Mozambique is prachtig, dus voor de duik- en snorkelliefhebbers is dit de kans om oog in oog te komen met manta's en diverse typen haaien. Hier zijn meer dan 375 vissoorten te spotten. Safari, maar dan onderwater!