• darkblurbg

Gauteng

Gauteng is de kleinste provincie van Zuid-Afrika, maar met Pretoria en Johannesburg vormt het wel het economische, commerciële en administratieve hart van het land. 

Gauteng betekent 'Plaats van het goud' in de taal Sotho. In de 19e eeuw werd hier een enorme hoeveelheid goud ontdekt en tot op de dag van vandaag vormt dit met diamanten en steenkool een belangrijke bron van inkomsten voor het land, naast toerisme. 

Johannesburg en Pretoria zijn twee bijzondere steden. Zo op het eerste oog lijken ze misschien niet interessant, maar bieden wel degelijk een rijke historie en een aantal bijzondere excursies en activiteiten zoals het Apartheidsmuseum, het huis van Nelson Mandela en een tocht door het oudste en grootste township, Soweto. De Union Buildings en het Voortrekkersmonument in Pretoria zijn ook een bezoek waard. 

Gauteng heeft meer te bieden dan deze steden. De Sterkfontein Caves zijn tot Werelderfgoed verklaard en hier zijn (menselijke) botten van meer dan 3,5 miljoen jaar oud gevonden. In de toeristische gidsen staat dit omschreven als 'Cradle of Humankind', een bezoek waard! Daarnaast is het gebied rondom de Vaal Rivier een mooi gebied om watersporten te beoefenen en zijn er diverse natuurgebieden voor prachtige wandeltochten.