Noord West (North West Province)

De Noordwest Provincie grenst in het noorden aan Botswana en in het westen aan de Kalahari woestijn. Het landschap kenmerkt zich door veel echte Afrikaanse 'bush'. Soms heeft de tijd hier stilgestaan en lijkt het in niets op andere delen van het land.  

Een groot voordeel van de Afrikaanse 'bush' in deze provincie is dat er geen malaria voorkomt, zoals bij het mooie Madikwe Game Reserve. In Madikwe Game Reserve is het mogelijk de op een na grootste olifantenpopulatie te bewonderen. Ook heeft u een goede kans om hier de Afrikaanse wilde hond te spotten. In Madikwe Game Reserve, grensend aan Botswana, liggen met name luxe(re) accommodaties. 

Pilanesberg Nationaal Park is bij uitstek het game reserve in de North West provincie om op zoek te gaan naar de Big Five. Sabine kent dit reserve op haar duimpje omdat ze hier lang gewoond heeft. Pilanesberg is in 2017 en 2018 bekroond tot 'beste game reserve van Zuid-Afrika'. De ligging ten opzichte van Johannesburg is ideaal, het park is malariavrij en de natuur is adembenemend. 

Naast Pilanesberg National Park ligt het 'Vegas van Afrika': Sun City. Deze 'stad' slaapt ook nooit met veel hotels, casino's, winkels, restaurant, danceclubs en de 'Valley of the Waves'. De 'Valley of the Waves', een golfslagbad is een aanrader om een dag met kinderen te vertoeven.