• darkblurbg

Noord-Kaap (Northern Cape)

De Noord-Kaap is de grootste provincie van Zuid-Afrika, maar tevens ook het dunst bevolking. De Noord-Kaap kenmerkt zich vooral door uitgestrekte vlakten waarbij u soms uren kunt rijden zonder iemand anders tegen te komen. 

De 'Orange' rivier loopt door de droge gebieden en vormt door het vocht een mooi beeld met groen natuurschoon en wijnvelden. Het extreme klimaat met hete, droge zomers en natte winters zorgt voor een prachtige lente vol met bloemen in Namaqualand vanaf eind augustus en september. Een absolute must-see! Ook de woestijn en prachtige verschillende watervallen mogen niet ontbreken tijdens een trip door dit gebied. Tevens ligt in de Noord-Kaap de meest afgelegen national parks van heel Zuid-Afrika: Kgalagadi Tronsfrontier Park, Augrabies Falls National Park en de Kalahari-woestijn waar het mogelijk is een woestijnsafari te maken. 

De Noord-Kaap staat bekend om rijke historie met diamant opgravingen en rotskunsten van de 'San'. De provincie grenst aan Namibië en Botswana en vormt de ideale route om deze landen aan te doen.