• darkblurbg

Chobe National Park

Chobe National Park ligt in het noordoosten van Botswana. Botswana heeft veel wildlife gebieden zonder omheining, zodat de dieren de kans krijgen op een natuurlijke wijze te migreren. Chobe National Park is een van de mooiste natuurgebieden en zorgt voor fantastisch wildlife, mooie natuur en unieke safari's. 

In Chobe zijn bijna alle dieren te vinden uit Zuidelijk Afrika. Enkel de neushoorn zult u niet tegenkomen. Chobe is wereldberoemd om de grote concentraties olifanten die vooral in de droge wintermaanden naar de Chobe rivier trekken.

De migratie naar het oosten en zuiden levert een fascinerend spektakel op. Ook leeuwen‚ buffels en zebra's komen in grote aantallen in Chobe voor. Bovendien komen in Chobe 350 verschillende vogelsoorten voor.

De meeste wilde dieren leven in het noordelijke deel van Chobe National Park dankzij de wateraanvoer door de Linyanti en de Chobe rivier. Hier wordt het landschap gekenmerkt door grasvlaktes afgewisseld met mopane en teakbossen. In het zuidelijke gedeelte vindt u een savannelandschap met acacia's en grote‚ oude bomen.