• darkblurbg

Okavango Delta

De Okavango heeft wereldfaam als het gaat om bijzondere safari's, met zowel een mokoro-bootje als safari vanuit de lucht. De Okavango Delta is een enorm moerasgebied dat wordt gevoed door de gelijknamige rivier.

Deze 1600 km lange rivier ontspringt in het hoogland van Angola en mondt uit in de Kalahari. Hierdoor is de bijzondere, unieke plek ontstaan: de Okavango Delta. Dit is de enige binnenlandse delta ter wereld. De normaal gesproken droge woestijngrond verandert in een dynamisch waterlabyrint met papyrusbegroeiing, verborgen lagunes‚ kronkelende kanalen en grote watervlaktes wat veel wilde dieren aantrekt.

Vanwege de buitengewone diversiteit is de Okavango Delta een A-klasse bestemming voor natuurliefhebbers. De delta vormt een uitgestrekte waaier met een aantal afgelegen, exclusieve lodges en safarikampen gelegen in verschillende goed beschermde privéconcessies. Het is mogelijk om een 'safari-vlucht' te maken over de Okavango Delta; een unieke kans om wildlife van bovenaf te zien. Een absolute must!