• darkblurbg

16-daagse Ontdek bijzonder Botswana!

Altijd al Botswana willen ontdekken en maar twee weken vakantie? Kies dan voor deze reis om zo toch alle hoogtepunten van Botswana te ontdekken, inclusief een dagtocht naar de Victoria Falls! Ook bezoekt u de beroemde Okavango Delta, Chobe National Park en de Makgadikgadi Pans.

Dag-tot-dag beschrijving:

Dag 01: Amsterdam - Johannesburg

Vandaag vliegen we vanaf Amsterdam naar Johannesburg. Bij aankomst op de luchthaven staat een chauffeur ons met een naambordje op te wachten. De eerste nacht slapen we in Johannesburg om even bij te komen van de lange vliegreis.

Dag 02: Johannesburg - Kang

Vandaag ontvangen we onze 4x4 huurauto en gaan we op pad, op naar Botswana! We nemen een relatief kleine grensovergang zodat het niet al te lang duurt om door Botswana te mogen reizen. 

We rijden vandaag vooral veel kilometers om zo vanaf de volgende dag vooral veel hoogtepunten te gaan zien. We slapen dan ook maar een nacht in Kang. Kang ligt in de 'middle of nowhere' en dat geeft ook wel iets unieks!

Dag 03: Kang - Ghanzi

Klaar voor de eerste spectaculaire stop: Ghanzi! Ghanzi wordt ook wel de 'hoofdstad van de Kalahari' genoemd. Het plaatsje Ghanzi zelf is niet bijzonder, maar vanaf hier besluiten we een dag de Kalahari in te gaan. We ontmoeten de lokale 'bosjesmannen' en we leren hier veel over de cultuur en oude tradities van dit bijzondere volk.  

Botswana heeft aanzienlijk minder toeristen dan bijvoorbeeld Zuid-Afrika, dus deze ervaring is heel bijzonder te noemen! 

Dag 05: Ghanzi - Maun

Vandaag vervolgt onze reis richting Maun. Maun is een klein plaatsje aan de rand van de Okavango Delta. Het is een klein, gezellig en bruisend dorpje met leuke restaurants. 

We slapen hier een nacht voordat we ons in het unieke en bijzondere stukje van Afrika gaan begeven!

Dag 06: Okavango Delta

Eindelijk is het zover, een droom die uitkomt! Eindelijk de Okavango Delta in! 

We ontdekken dit unieke gebied door gebruik te maken van een eeuwenoud vervoersmiddel: de mokoro! Een mokoro is een uitgeholde boomstam en zo 'glijden' we door de waterwegen van de Okavango Delta. We genieten enorm van alle flora en fauna aan de kanten van het water en ook spotten we al enige dieren. Wat gaaf!

Alternatief en tegen een meerprijs is het ook mogelijk om vanaf Maun met een klein vliegtuigje te vliegen over de delta. 

De komende twee dagen verblijven we middenin de bush en ervaren we het wildlife van heel dichtbij. Hakuna matata!

Dag 08: Okavango Delta - Bagani

Het is tijd om dit unieke gebied achter ons te laten en door te gaan. We rijden naar Bagani waar we vlakbij verblijven in een accommodatie voor een nacht. 

Rijden in Botswana is zo mooi, het is een avontuurlijke gebeurtenis! 's Avonds besluiten we nog een sunset boottour te maken over de rivier. Prachtig met de zonsondergang!

Dag 09:  Bagani - Kasane 

Wederom een hoogtepunt waar we vandaag naar toe reizen: Kasane. Kasane zelf vinden we niet heel bijzonder, maar het is de perfecte uitvalsbasis naar Chobe National Park en vanuit hier maken we een dagtocht naar de beroemde Vic Falls in Zimbabwe en Zambia. 

In Chobe maken we een boottocht om zo veel wildlife vanaf de boot te zien. Weer een ervaring rijker en wat is het toch inmens mooi om de talloze olifanten in het water te zien spelen en de nijlpaarden telkens boven te zien komen. Mijn hart zit soms in mijn keel, want de krokodillen laten zich ook nog zien. 

Ook gaan we in Chobe nog met een 4x4 op een 'normale' game drive. We vinken veel gewenste dieren van ons lijstje!

De andere volle dag besteden we aan de dagtocht naar de Vic Falls. Wij bezoeken de Vic Falls aan de kant van Zimbabwe. We vertrekken in een shuttle vanaf Kasane. Een echte (kostbare) must-do is een helikoptervlucht maken over de Vic Falls. Wie durft?

Dag 12: Kasane - Nata

Op naar wederom een highlight van de reis, we gaan naar de Makgadikgadi Pans.

Als de zoutpannen droogvallen zijn er bijna geen zoogdieren te zien. Het is in die periode lastig voor te stellen dat er leven mogelijk is en dat zorgt voor de eindeloze stilte. Zodra de regentijd aanbreekt, lopen de zoutpannen onder en migreren talloze springbokken, gemsbokken, olifanten, zebra's en giraffen naar dit gebied. 

We besluiten om een dagje een beetje rust te pakken bij de accommodatie en in de namiddag met een sundowner naar de zoutpannen te gaan. Wat een indrukwekkende stilte hangt hier! In combinatie met een drankje en een zonsondergang is dit 'bijzonder' Afrika! We overnachten twee nachten in Nata. 

Dag 14: Nata - Palapye

Vandaag staat weer in het teken om kilometers te maken! Palapye is een fijne tussenstop om de kilometers te beperken voor een dag. 

Dag 15: Palapye - Johannesburg

Na een ontbijt is het weer tijd om de laatste etappe te rijden. We gaan op tijd weg, want je weet maar nooit of het druk is bij de grensovergang (neem daar altijd ruim genoeg de tijd voor!). 

Bij aankomst op de luchthaven kunnen we de 4x4 weer inleveren en checken we in voor de vlucht terug naar Amsterdam.

* Deze reis is wellicht ook aan te raden met een week verlenging aan het strand van Mozambique of om door te vliegen naar Kaapstad waar ook mooie stranden zijn zodat u nog een beetje tot rust kunt komen en om na te genieten van bijzonder Botswana. 

Met dit reisvoorbeeld willen wij u inspireren. Uiteraard bieden wij maatwerk aan waardoor de reis altijd exact aansluit op uw wensen, uw budget en u de ultieme reisbelevenis zult ervaren door BijzonderAfrika. 

Met dit reisvoorstel zijn we tevens uitgegaan van een rondreis met accommodaties. Ook is het uiteraard mogelijk een 4x4 met tent op het dak te huren en zo te kamperen in Botswana. We helpen u hier ook graag bij!