• darkblurbg

25-daagse Bijzonder, Relaxt en Compleet Namibië

Deze relaxte rondreis brengt u langs alle mooie hoogtepunten van Namibië: u ziet enorm veel van dit veelzijdige en bijzondere land. Van de bekende Sossusvlei tot de wilde dieren in Etosha en de Himba's in Damaraland. Ook is er in deze reis ruimte om de Fish River Canyon te ontdekken. En dat alles in een eigen huurauto en met voldoende tijd om van dit land te genieten!

Dag-tot-dag beschrijving: 

Dag 01: Amsterdam - Windhoek

Vanaf Amsterdam vliegen we met KLM naar Windhoek met een korte tussenlanding in Angola. 

Dag 02: Windhoek

Vandaag komen we aan in Windhoek waar we opgewacht worden door iemand van het verhuurbedrijf. Eindelijk de reis kan beginnen!

We blijven vandaag nog een nachtje in Windhoek en gaan op ons gemak nog even door het leuke stadje en 's avonds eten we wat bij het gezellige Joe's Beerhouse. Toch wel een begrip voor veel reizigers!

Dag 03: Windhoek - Kalahari (Mariental)

Onze echte rondreis begint nu! Vandaag springen we na het lekkere ontbijt in de 4x4 en we reizen richting het zuiden van Namibië. De roodkleurige Kalahari woestijn doemt op en we verblijven een nachtje in het kleine plaatsje Mariental. 

Mariental is een plaatsje wat vooral bedoeld is als stopover om richting de Fish River Canyon te gaan. Toch is deze omgeving ook wel interessant met de Kalahari; een van de grootste zandvlakten ter wereld, waar ook de echte 'bosjesmannen' (San) nog leven. 

We verblijven hier een nacht. 

Dag 04: Mariental - Fish River Canyon

Vandaag vervolgen we de reis naar Fish River Canyon! De Fish River Canyon ligt dichtbij de Zuid-Afrikaanse grens en is na de Grand Canyon in de Verenigde Staten de grootste canyon ter wereld. 

We hebben een Canyon Drive geboekt dus we gaan met een gids de canyon in. We genieten van de vele uitzichten, het is werkelijk schitterend! Op sommige plekken is de canyon maar liefst 550 meter diep en 27 km breed, dus u kunt zich voorstellen hoe nietig we ons voelen. 

De canyon is gevormd door erosie, wat komt door de Fish River die hier door dit gebied kronkelt. Miljoenen jaren duurde dit om het zo te vormen, toch wel bijzonder om je dat te realiseren. Naast de erosie hebben ook bewegingen in de aardkost ervoor gezorgd dat de kloof zo gevormd is zoals hedendaags te aanschouwen is. 

We blijven twee nachten bij Fish River Canyon om zo optimaal te kunnen genieten van dit natuurschoon. 

Dag 06: Fish River Canyon - Klein Aus Vista

Tijd om deze bijzondere plek achter te laten en richting de woestijn te gaan. Aus is een klein woestijnstadje waar eigenlijk vrij weinig gebeurt, maar dat wel heel interessant is vanwege de ruim 500 plantensoorten die er voorkomen. 

Het ziet er heel verlaten uit en dat maakt het eigenlijk zo de moeite waard om er te zijn. Het heeft iets aparts! Nabij Aus ligt Namib Nauklunftpark en daar krijgen we de kans om woestijnpaarden te zien. De naam komt van het feit dat deze paarden het zichzelf hebben aangeleerd in deze weersomstandigheden te leven. Prachtige dieren en een bijzonder verhaal! 

We zijn hier ook twee nachten in een hele prettige accommodatie. 

Dag 08: Klein Aus Vista - Sesriem

Een droom die uitkomt, op naar de Sossusvlei! We verblijven in het plaatsje Sesriem en zijn hier twee nachten. 

Voldoende tijd om wat avontuur op te zoeken: zo beklimmen we de hoogste zandduinen ter wereld, waaronder Dune 45. Ook gaan we op onze volle dag vroeg uit de veren om de schittende zonsopgang te zien. Het lijkt wel schilderachtig mooi, een heel kleurenpalet aan kleuren krijgen we te zien. 

We bezoeken Dead Vlei en ontdekken ook de Sesriem Canyon; een prachtige kloof waar we een mooie wandeling maken. 

Wat een paradijs op aarde!

Dag 10: Sesriem - Swakopmund

Het is tijd voor wat ontspanning en waar kan dat beter dan aan de kust? We rijden naar het plaatsje Swakopmund. Ondertussen passeren we de 'Tropic of Capricorn' (Steenbokskeerkring). In Afrika is dit ook te aanschouwen in de landen Zuid-Afrika, Botswana en Mozambique (Sabine zag ze allemaal!). 

Swakopmund is een knus plaatsje waar veel activiteiten te doen zijn zoals quadbike-tochten, vissen, vluchten over de kustlijn en sandboarden. Ook leent het plaatsje zich goed om even bij te komen van alle activiteiten.  We nemen het er van en komen even volledig tot rust, we snuffelen wat op een lokaal marktje en eten 's avonds lekker een visje. 

We blijven twee nachten in dit kustplaatsje bij een fijne accommodatie. 

Dag 12: Swakopmund - Erongo regio

We verlaten de kust en rijden richting het Erengo bergmassief. Deze regio staat bekend om het vulkanisch landschap met vele diverse kleuren. Het is een bijzondere cultuur en we zien hier ook een scala aan wilde dieren zoals de giraffen, olifanten, hyena's. Ook is het gelukt om een zwarte neushoorn te spotten. Dat is wel heel bijzonder want die zie je niet vaak! 

We slapen hier een nacht!

Dag 13: Eronga regio - Twyfelfontein 

We vervolgen deze ochtend onze reis naar Twyfelfontein. Twyfelfontein ligt in het ongerepte woestijngebied Damaraland. Net voor Twyfelfontein doemt de Brandberg voor ons op; een hoge berg met een hoogte van maar liefst 2573 meter. 

De regio Damaraland staat bekend om de vele rotstekeningen en een bezoek in Twyfelfontein aan de Bushman Paintings mocht dan ook niet ontbreken. Wat was dat indrukwekkend om te zien. 

In Damaraland ontdekten we ook de woestijnolifanten die in dit gebied leven. Hoe bijzonder is het dat de woestijnolifanten zich hebben aangepast aan dit klimaat. De olifanten zijn unieke wezens, heel mooi om te ervaren. 

We verblijven twee nachten in Twyfelfontein. 

Dag 15: Twyfelfontein - Kaokaland 

We gaan verder op pad naar het noorden van Namibie, ook hier is het weer zo ongerept! We passeren vele Himba-dorpen, ik krijg er een echt Afrika-gevoel bij! 

Kaokaland is oorspronkelijk ook het land van de Himba's. De Himba-bevolking houdt nog steeds vast aan de eeuwenoude tradities en cultuur en het is een van de weinige, echte nomaden stammen. Wat uniek om dit te mogen aanschouwen! 

In Kaokaland verblijven we wederom twee nachten. 

Dag 17: Kaokaland - Etosha National Park

Op pad naar Etosha! Etosha is samen met Kruger National Park, de Serengeti in Tanzania en Chobe National Park in Botswana één van de grootste en natuurlijke wildreserves van Afrika. 

De komende dagen verblijven we in Etosha en maken we vele game drives in verschillende delen. Etosha is een prachtig nationaal park, veel droger dan andere parken, maar desalniettemin heel mooi qua natuur. We verblijven twee nachten in het zuiden. 

We doorkruisen het hele reserve en zien veel wild; van cheetahs en leeuwen tot leopards, grote kuddes olifanten en hyena's. Het grootste spektakel vindt voor onze neus plaats bij een waterhole! We zijn hier in de droogperiode en Etosha kent ca. 30 waterholes, dus deze worden dan ook druk bezocht door alle dieren. Kippenvel krijgen we bij het zien van alle diverse dieren

Op dag 19 verplaatsen we van het zuiden van Etosha naar het oosten voor twee nachten. Aan de oostkant van Etosha is de kans op de Big Five normaal gesproken nog groter, dus we vallen met onze neus in de boter. Wat een geluk en wat een genot blijft het om alle dieren weer te zien. Het verveelt nooit!

Dag 21: Etosha National Park - Waterberg Plateau

Het is helaas tijd om Etosha achter ons te laten. Ik had hier wel wat langer kunnen blijven! 

Het Waterberg Plateau biedt ook veel ruimte voor de dieren en hier spotten we wederom een zwarte neushoorn. Het Waterberg Plateau doemt hoog boven het landschap op. Het is maar liefst 48 km lang en 15 km breed en lijkt op een immens grote Tafelberg. Het nationaal park ligt daarbovenop en er schijnen nog voetstappen van Dinosaurussen te zien zijn. Wij hebben ze helaas niet gezien, een goede reden om nog eens terug te komen!

We verblijven hier ook nog twee nachten. We zien talloze rotsformaties, steile kliffen en ook weer schilderingen van de Bosjesmannen. Wederom een indrukwekkend gebied van Namibië. Dit land pakt me volledig in!

Dag 23: Waterberg Plateau - Windhoek

Helaas, het is tijd om terug te gaan naar de stad. We rijden terug richting Windhoek. We genieten van de laatste zonnestralen en rusten nog wat bij het comfortabele guesthouse. 

Dag 24: Windhoek - Amsterdam

Nu is het einde van de reis echt aangebroken! We leveren de huurauto in bij de verhuurmaatschappij en we checken in voor de terugvlucht met KLM. Met een koffer vol mooie herinneringen stappen we al met heimwee het vliegtuig in!

Namibië, je bent een grote verrassing!

Met dit reisvoorbeeld willen wij u inspireren. Uiteraard bieden wij maatwerk aan waardoor de reis altijd exact aansluit op uw wensen, uw budget en u de ultieme reisbelevenis zult ervaren door BijzonderAfrika.

* In Namibië is het ook mogelijk om met een 4x4 en een daktent rond te reizen. Ook hier helpen we u graag mee!

** Tevens is het aan te raden Namibië ruim op tijd te boeken (zeker ca. 9 maanden van te voren.). Namibië heeft een minder groot aanbod aan accommodaties waardoor het sneller volgeboekt is.