• darkblurbg

Centraal Namibië 

De hoofdstad Windhoek ligt in het hart van Namibië. Een groot deel van de bevolking woont in Windhoek en toch is het in tegenstelling tot veel andere Afrikaanse steden een rustige stad.
Windhoek ligt in een vallei omgeven door de Auas Mountains (zuidoosten), de Eros Mountains (noordoosten) en de Khomas Hochlands in het westen. Windhoek heeft enigszins historie, maar het is vooral een uitvalsbasis voor de rest van het land. Tegenwoordig is het mogelijk om vanuit Amsterdam met KLM op Windhoek te vliegen. 

Sossusvlei

De enorm hoge duinen van Sossusvlei zijn wereldberoemd en voor veel reizigers is de zonsopgang in Sossusvlei het hoogtepunt van een bezoek aan Namibië. De Sossusvlei is in een dag bereikbaar vanuit Windhoek, maar u kunt ook eerst een stop maken in het westelijk deel van de Kalahari.

De streek  van de Sossuvlei wordt vaak omschreven als de mooiste woestijn ter wereld. De honderden meters hoge koperkleurige zandduinen zijn echte blikvangers in het uitgestrekte gebied. Sesriem is de toegangspoort tot dit domein. Na ongeveer zestig kilometer over een verharde weg bereikt u het losse zand waar alleen 4WD’s nog kunnen rijden. Een vroege start van de dag is aan te raden om de eerste zonnestralen over het landschap te zien uitwaaieren. Naarmate de zon stijgt, veranderen de kleuren voortdurend. Een paar kilometer van Sossusvlei ligt het verstilde Deadvlei. Hier zijn het zwart verkoolde bomen die de aandacht trekken op de witte zoutbodem met oranje zandmuren tegen de achtergrond.