• darkblurbg

Noord-Namibië 

Ten noorden van het gezellige kustplaats Swakopmund ligt de rotswoestijn van Damaraland. Hier kunt u bijzondere rotsformaties aanschouwen als ook de bekende en stokoude graveringen van de Bosjesmannen. In deze regio is met een portie geluk ook mogelijk de woestijnolifanten te aanschouwen.

Als u nog verder reist naar het noorden, bezoekt u Kaokaland. Dit is de regio waar hedendaags nog steeds de karakteristieke Himba bevolking leeft. Een unieke ontmoeting met deze nomaden is nog steeds mogelijk. Zij zijn te herkennen aan de opvallende, rode kleur in het gelaat. Dit volk leeft nog grotendeels op traditionele wijze in hutten van klei en leem. Een kennismaking met de Himba’s is onder meer mogelijk vanuit Opuwo en Epupa Falls dat tegen de grens met Angola ligt. Hier zijn ook de Epupa Falls te bewonderen die vooral in de regentijd imposant zijn.

Etosha National Park

Etosha National Park ligt in het noorden van Namibië en behoort tot een van de mooiste wildparken van heel Afrika. De kans om hier wilde dieren te zien is enorm groot, mede doordat er weinig vegetatie is waardoor de dieren heel goed te spotten zijn.  

Het park dankt haar unieke landschap aan de Etosha Pan‚ een opgedroogde zoutvlakte dat een derde van het totale oppervlak beslaat. Vanwege het barre landschap zijn de wilde dieren aangewezen op de waterpoelen. Met name in de droge maanden verandert de zoutpan in een grimmige‚ uitgestrekte‚ stoffige vlakte. In deze periode trekken de dieren in groepen naar de waterpoelen aan de zuidkant van deze vlakte. Daardoor is er een zeer grote kans veel verschillend wild te spotten. Van de ruim honderd soorten zoogdieren is een aantal zeer zeldzaam en bedreigd waaronder de zwarte neushoorn‚ het jachtluipaard en de ‘black-faced' impala. Ook olifanten, zebra's‚ gnoes, giraffen en gemsbokken worden zeer regelmatig gezien.