• darkblurbg

22-daagse: Het Noorden vol bijzondere safari's en natuurschoon

Met deze reis slaapt u in de echte Afrikaanse bush, ontdekt u de veelzijdigheid van de Panorama-route en ziet u een andere cultuur in koninkrijk eSwatini (voorheen Swaziland). U leert misschien een woordje Zulu en komt oog in oog te staan met een nijlpaard tijdens een sunset cruise over de rivier. De reis eindigt met een bezoek aan de immens mooie Drakensbergen met een dagtocht naar Lesotho. Weer het paspoort mee voor de stempel!

Dag-tot-dag beschrijving:

Dag 01: Amsterdam - Johannesburg

Vandaag is het zover, eindelijk gaan we op reis voor de ultieme bush-ervaring! Op het vliegveld worden we opgewacht door de chauffeur en naar onze accommodatie gebracht. 

Dag 02: Johannesburg - Waterberg

Na het ontbijt gaan we op pad! We rijden richting Waterberg nadat we onze huurauto in ontvangst hebben genomen. 

Het Waterberg is een gebied wat haar naam dankt aan de vele stromen, watervallen en moerassen, waardoor de natuur erg groen is en het landschap afwisselend maakt. 

We slapen twee nachten in een echt Afrikaans Tented Camp (wel met badkamer en goede bedden), middenin de bush op een private game reserve. Ondertussen genieten we van de game drives en eten we heerlijk met de geluiden van de dieren op de achtergrond. 

Dag 04: Waterberg - Louis Trichardt

Na de laatste game drive gaan we diep Limpopo in. 

Als we aankomen in Louis Trichardt worden we warm welkom geheten door de vrouwen uit het dorp die Venda dansen. Wat een Afrikaans gevoel geeft dit in mij!

Louis Trichardt is een van de plaatsen rondom de Soutpansbergen, een bijzonder gebied waar we ons ver weg van de drukte begeven. Wat een rust!

We verblijven hier wederom twee nachten wat ons de kans geeft diverse excursies te maken, zoals de 'Star Gazing'. De sterrenhemel in Zuid-Afrika is vele malen mooier dan in Europa, dus dat is een unieke kans!

Dag 06: Louis Trichardt - Hoedspruit

Het is weer tijd om verder te gaan! We gaan vandaag verder op pad richting Hoedspruit.

Vanuit hier bezoeken we 'Jessica the hippo' en maken we een tochtje over de Blyde River Canyon. Ook nemen we een kijkje bij Hoedspruit Endangered Species Centre; een mooi initiatief waar hard gewerkt wordt aan het welzijn van de dieren. 

Dag 08: Hoedspruit - Kruger National Park

Vandaag gaan we al vroeg op pad richting Kruger om zelf ook al een mooie drive te maken. De meeste dieren zijn vooral goed te zien in de ochtend en in de namiddag, dus we willen onze kansen vergroten. 

Kruger Park is een van de grootste reserves ter wereld waar de Big Five is te spotten en het park heeft de grootte van ongeveer de helft van Nederland. We hebben hier zoveel te zien dat we met gemak twee nachten slapen in het Kruger Park.

Een absolute aanrader is om een wandelsafari te boeken. Met een ranger ontdek je te voet een stukje van het Kruger Park met kans om de wilde dieren op een andere manier te zien. De wandeling zelf is ontspannen, maar het brengt toch een spannend gevoel met me mee! Gelukkig zijn de rangers ervaren en zij dragen wapens om ons te kunnen beschermen. Belangrijke tip is om kleding te dragen in de kleuren van de bush. Een verrekijker is ook een must!

Dag 10: Kruger National Park - Hazyview

Helaas laten we Kruger alweer achter ons. Het is tijd voor een nieuw hoogtepunt van de reis! We gaan de Panorama route ontdekken, met de bekende highlights God's Window, Bourke's Luck Potholes en de Three Rondavels. 

We slapen twee nachten in Hazyview om een volle dag te kunnen besteden aan de Panorama route. 

Het diner is inbegrepen bij de accommodatie dus 's avonds schuiven we aan voor een heerlijk driegangen diner. 

Dag 12: Hazyview - eSwatini (voorheen Swaziland)

Vandaag staat er een grensovergang op de planning! We rijden naar eSwatini, beter bekend als Swaziland (in 2018 heeft de koning besloten een naamswijziging te maken). 

Swaziland geeft weer een ander gevoel dan Zuid-Afrika. De cultuur is zichtbaar anders, maar we blijven een nacht om wat kilometers te overbruggen. 

Dag 13: eSwatini - St. Lucia

We rijden verder naar St. Lucia. St. Lucia is een gezellig dorpje wat onderdeel is van St. Lucia Estuary. Dit vormt samen met de Oostelijke kust het grootste estuarine op het Afrikaanse continent en is benoemd tot UNESCO Wereld Natuur Erfgoed. 

In St. Lucia maken we een rivier safari op Lake St. Lucia om van dichtbij oog in oog te staan met de nijlpaarden. Hier staat St. Lucia dan ook bekend om. Later gaan we nog naar Cape Vidal, even ontspannen op het strand. Een andere volle dag besteden we aan een dagtocht naar Hluhluwe-iMfolozi National Park, wat bekend staat om de vele neushoorns! 

We slapen drie nachten in een gezellige B&B waar de gastvrijheid hoog in het vaandel staat. 

Dag 16: St. Lucia - Umhlanga Rocks

Na alle indrukken van de laatste twee weken kiezen we ervoor om een twee dagen te ontspannen aan de mooie kust van Umhlanga. 

Op de tweede dag bezoeken we in de middag nog een Zulu-project en schuiven we aan voor een traditionele Zulu-maaltijd. 

We slapen twee nachten in Umhlanga bij een mooie accommodatie waar we heerlijk tot rust komen. 

Dag 18: Umhlanga Rocks - Drakensbergen

Naarmate we verder rijden, verandert het landschap continue! We stoppen voor een lekkere lunch in Howick waar we in de buurt ook nog de Mandela Capture Site bezoeken; hier werd Nelson Mandela in 1962 aangehouden waarna hij lange tijd gevangen heeft gezeten, alles in de strijd tegen de Apartheid.

We besteden de volle dag met een dagtocht vanuit Underberg naar de SaniPass en Lesotho. Dit is een absolute must-do tijdens de reis. Het is moeilijk te beschrijven hoe mooi dit gedeelte is. Misschien wel één van de allermooiste plekken die ik ooit heb gezien!

We slapen twee nachten aan de voet van de SaniPass. 

Dag 20: Drakensbergen - Midlands

Vandaag rijden we richting de Midlands om wat kilometers te overbruggen op de weg terug naar Johannesburg. 

We slapen bij een bijzondere accommodatie waar ik al vaker ben geweest. De kamers zijn enorm ruim, de uitzichten over de Noordelijke Drakensbergen nog mooier. Zij serveren een diner met producten uit de eigen tuin, een mooie afsluiter van de reis!

Dag 21: Midlands - Johannesburg

De rit duurt brengt ons in ongeveer 5 uur naar Johannesburg. We doen alles op ons gemakje vandaag en onderweg lunchen we nog uitgebreid bij een leuk restaurant. 

We leveren de huurauto in op de luchthaven en vertrekken op tijd. Wij verlaten Afrika, maar Afrika verlaat ons niet. 

Met dit reisvoorbeeld willen wij u inspireren. Uiteraard bieden wij maatwerk aan waardoor de reis altijd exact aansluit op uw wensen, uw budget en u de ultieme reisbelevenis zult ervaren door BijzonderAfrika.