• darkblurbg

22-daagse: Ontdek de bijzondere hoogtepunten in Zuid-Afrika!

In 22 dagen is het mogelijk om vele hoogtepunten van Zuid-Afrika te ontdekken! Van het spotten van de Big Five in het wereldberoemde Krugerpark tot de nijlpaarden bij St. Lucia, de Garden Route, de adembenemende wijnlanden en Kaapstad: ontdek het nu!

Dag-tot-dag beschrijving:

Dag 01: Amsterdam - Johannesburg

Vandaag komen we aan op Johannesburg! We worden opgewacht door een chauffeur met naambordje en naar de fijne accommodatie in Johannesburg gebracht. 

Dag 02: Johannesburg - Hazyview

Na een heerlijke nacht in de accommodatie staat het lekkere ontbijt voor ons klaar in de tuin van de accommodatie. Om 9.30u wordt onze huurauto gebracht. We hebben gekozen voor een fijne, grote auto met automaat zodat we ook op de onverharde wegen goed kunnen rijden. 

We gaan vervolgens op pad richting Hazyview. De eerste anderhalf uur zien we nog stedelijk gebied, maar de wegen en uitzichten worden steeds mooier! We nemen bij Dullstroom de afslag om de 'scenic route' te gaan rijden. In Dullstroom stoppen we even om naar de bekende 'milkshake bar' te gaan, waar er verschillende lekkernijen te proeven zijn en een keuze uit meer dan 100 verschillende milkshakes. 

Vervolgens rijden we via Lydenburg verder richting de Long Tom Pass. Een fantastische pass door de bergen met verscheidende uitzichtpunten. Wat prachtig! Dit is een laatste stukje van de Panorama route dus die pakken we alvast mee! 

We rijden door het schattige dorpje Sabie om vervolgens aan te komen bij onze accommodatie in Hazyview. Hier verblijven we twee nachten. In de accommodatie wordt ook een heerlijk diner verzorgd, dus we hoeven er niet meer op uit. 

Dag 03: Hazyview (Panorama route)

We rijden vanuit Hazyview naar Graskop en nemen daar de afslag! In Graskop zitten leuke restaurantjes, maar wij besluiten om door te gaan omdat we nog vol zitten van het heerlijke ontbijt. We stoppen bij de diverse mooie en bekende 'highlights' van de Panorama route, zoals Pinnacle Point en God's Window. Vergeet vooral niet, als uw conditie goed is, de klim omhoog te maken. De klim wordt beloond met een adembenemend uitzicht! 

Vervolgens stoppen we nog bij o.a. Berlin Falls. We lunchen vervolgens bij het authentieke restaurantje 'Potluck Kombuis' waar zowel de bediening als het uitzicht een leuke herinnering zal blijven. 

Na de lunch maken we een langere stop bij Bourke's Luck Potholes, een bijzonder natuurfenomeen! Neem hier minimaal een uur de tijd om rond te lopen! 
We eindigen de route bij de Three Rondavels. Wat een plaatje door de cameralens! 

Een andere tip: indien u voldoende tijd heeft, is het aan te raden een boottochtje te maken over de Blyde River Canyon! 

Dag 04: Hazyview - Krugerpark

Safari-tijd! Vanaf het middaguur kunnen we inchecken bij onze lodge en aanschuiven voor een heerlijke lunch voordat we de eerste game drive gaan maken. De komende dagen staan in het teken van safari! 

Ons verblijf is op basis van fullboard wat betekent dat alle maaltijden, drankjes en game drives (twee per dag) zijn inbegrepen. 

Dag 06: Krugerpark - eSwatini (voorheen Swaziland)

Een nieuwe grensovergang, een nieuwe stempel in het paspoort erbij! We rijden door eSwatini omdat het een afstand overbrugt en tegelijkertijd is het leuk om een koninkrijk te zien met een heel eigen cultuur. 

We slapen een nacht onder de sterrenhemel van eSwatini. Voorheen was dit koninkrijk bekend onder de naam Swaziland. De koning heeft in 2018 aangekondigd de naam te veranderen naar eSwatini wat 'het land van de Swazi's' betekent. Een grappig detail is dat de koning dit gekozen heeft om de verwarring qua naam met Zwitserland tegen te gaan op internationaal niveau. Daarnaast is in 2018 eSwatini 50 jaar een onafhankelijke staat. Reden genoeg voor een naamswijziging van een land!

Dag 07: eSwatini - St. Lucia

We verlaten Swaziland aan de zuidkant en rijden zo de nieuwe provincie Kwazulu-Natal in. Deze provincie staat bekend om de majestueuze Drakensbergen maar ook de vele safarimogelijkheden, wetlands en ruige kustlijnen. 

St. Lucia is een klein dorpje wat middenin een natuurgebied ligt: het iSimangaliso Wetlands Park. Enkele jaren geleden is dit op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Het is een leuk dorpje waar we kiezen om een boottochtje te maken over de wetlands en vele hippo's aanschouwen. 

Vanuit St. Lucia maken we ook een dagtocht naar Hluhluwe/Umfolozi reservaat. Weer een andere safari en ook zo mooi qua natuur!

We verblijven hier twee nachten. 

Dag 09: St. Lucia - Umhlanga Rocks

Tijd om wat te relaxen na alle drukke dagen!

Bij Umhlanga Rocks genieten we van twee dagen 'niet zo veel'. We aanschouwen de zee en maken een wandeling over het lange strand. We eten bij leuke restaurantjes aan de kust en zijn klaar voor de volgende etappe.

Dag 11: Umhlanga Rocks - Plettenberg Bay

Na het ontbijt rijden we naar de luchthaven van Durban, we leveren de huurauto in en we vliegen naar Port Elizabeth waar onze nieuwe huurauto klaarstaat. 

In de middag komen we aan bij Plettenberg Bay. De komende dagen ontdekken we dit gedeelte van de Tuinroute, de mooie stranden zoals Keurboomstrand en maken we een mooie wandeling langs de schitterende kust. 

Dag 13: Plettenberg Bay - Oudtshoorn

Via een mooie route door de bergen gaan we verder richting Oudtshoorn. Oudtshoorn wordt ook wel de struisvogelhoofdstad genoemd en dit plaatsje doet zijn naam eer aan! Vele struisvogelboerderijen zijn hier op de route te vinden. 

We brengen ook een bezoek aan de mooie Cango Caves. 

We slapen hier twee nachten bij een fantastische accommodatie met een echt Afrikaans gevoel! 

Dag 15: Oudtshoorn - Swellendam

Via de route 62 vervolgen we onze reis naar Swellendam. Route 62 staat bekend als wijnroute. Bij Oudtshoorn is het landschap nog woestijnachtig, de echte Karoo en hoe dichterbij Swellendam we komen hoe meer divers het landschap wordt met ook mooie wijnlanden.

We verblijven twee nachten bij een fantastisch guesthouse waar de gastvrijheid bijzonder hoog is. We maken een tripje naar de wijnlanden van Robertson en genieten van een lekkere lunch bij Van Loveren Wine Estate. De wijn is heerlijk, zo ook alle maaltijden op de menukaart. 

Dag 17: Swellendam - Franschhoek

De wijnlanden staan bekend om de vele kwaliteitswijnen, maar ook het hele landschap rondom Franschhoek en Stellenbosch is prachtig. Vele bergen met mooie valleien en de wijnlanden. Franschhoek is een lieflijk, klein dorpje en heeft diverse goede restaurants. Ik (Sabine) kan u daar alles over vertellen aangezien ik daar lange tijd gewoond heb. 

We nemen de wine tram welke stopt bij diverse mooie wine estates in Franschhoek. Aangezien we niet hoeven te rijden, kunnen we deelnemen aan diverse wijnproeverijen. Dat smaakt ons goed!

Dag 19: Franschhoek - Kaapstad

Vandaag rijden we door naar de laatste bestemming van onze reis: Kaapstad! In Kaapstad en omgeving is genoeg te ontdekken en eigenlijk zijn twee dagen te kort. Een verlenging is mogelijk of een terugkeer naar Kaapstad en omgeving! De eerste dag ontdekken we Kaapstad en staan we bovenop de Tafelberg! Wat een fenomenaal uitzicht! We eindigen de dag bij V&A Waterfront met haar vele gezelige restaurantjes in de haven van Kaapstad. 

We brengen nog een dag door richting het Kaapse Schiereiland met een bezoek aan Kaap de Goede Hoop, de pinguins van Simon's Town en hebben een late lunch in het 'hippie'-dorpje Kalk Bay. 

De laatste twee nachten verblijven we in een strandwijk van Kaapstad met mooi uitzicht over zee. We hebben ook een late-checkout voor de laatste dag omdat we pas laat vertrekken met KLM. 

Dag 21: Kaapstad - Amsterdam

De laatste dag hebben we nog een volle dag en doen we rustig aan rondom het strand van Camps Bay, de laatste Afrikaanse zonnestralen!

We rijden 's avonds na het diner richting de luchthaven en leveren onze huurauto in. De vlucht vertrekt rond middernacht.

Dag 22: Aankomst Amsterdam

In de ochtend landen we op Schiphol. We hebben wederom genoten van deze BijzonderAfrika reis!

Met dit reisvoorbeeld willen wij u inspireren. Uiteraard bieden wij maatwerk aan waardoor de reis altijd exact aansluit op uw wensen, uw budget en u de ultieme reisbelevenis zult ervaren door BijzonderAfrika.